Jakovljević aktivirao granatu dok je palio korov

N. T.
Jakovljević aktivirao granatu dok je palio korov

Bijeljina - Drago Jakovljević (63) iz Beograda poginuo je u eksploziji nepoznate eksplozivne naprave dok je čistio dvorište i palio korov oko majčine kuće u Brodcu kod Bijeljine.

Tragedija se desila juče oko 11.40 časova. Pretpostavlja se da je eksplodirala granata od protivavionskog topa, jer je na mjestu nesreće pronađena čaura od te vrste ubojitog sredstva.

Mještani Brodca potvrdili su da je nesrećni čovjek cijeli dan krčio dvorište te da je prije nesreće zapalio granje.

- Nedugo nakon paljenja odjeknula je snažna eksplozija, koja je na licu mjesta usmrtila Dragu. Niko ne zna šta je moglo tako da eksplodira - rekla je jedna komšinica Jakovljevića, ne želeći da joj pominjemo ime.

Dodala je da je nastradali Drago živio u Beogradu sa suprugom i sinom.

- Skoro svakog vikenda obilazio je majku koja živi u Brodcu. Juče je spremao dvorište, jer su planirali da organizuju porodično slavlje, pošto treba da mu dođe drugi sin, koji živi i radi u Americi. Ovo je velika tragedija. Umjesto radosti i veselja porodica Jakovljević zavijena je u crno - kazala je ova mještanka Brodca.

U bijeljinskom Centru javne bezbjednosti, navodeći inicijale nastradalog, kazali su da je u toku istraga s ciljem utvrđivanja uzroka eksplozije i svih okolnosti ove nesreće.

Na području Bijeljine ove godine desio se još jedan sličan slučaj. Polovinom marta ove godine u eksploziji bombe tokom krčenja njive povrijeđeni su Drahoslav Grnja, njegova supruga Marina Demonjić-Grnja, majka Elenka Grnja i prijatelj Nedeljko Pantić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana