Јаковљевић активирао гранату док је палио коров

Н. Т.
Јаковљевић активирао гранату док је палио коров

Бијељина - Драго Јаковљевић (63) из Београда погинуо је у експлозији непознате експлозивне направе док је чистио двориште и палио коров око мајчине куће у Бродцу код Бијељине.

Трагедија се десила јуче око 11.40 часова. Претпоставља се да је експлодирала граната од противавионског топа, јер је на мјесту несреће пронађена чаура од те врсте убојитог средства.

Мјештани Бродца потврдили су да је несрећни човјек цијели дан крчио двориште те да је прије несреће запалио грање.

- Недуго након паљења одјекнула је снажна експлозија, која је на лицу мјеста усмртила Драгу. Нико не зна шта је могло тако да експлодира - рекла је једна комшиница Јаковљевића, не желећи да јој помињемо име.

Додала је да је настрадали Драго живио у Београду са супругом и сином.

- Скоро сваког викенда обилазио је мајку која живи у Бродцу. Јуче је спремао двориште, јер су планирали да организују породично славље, пошто треба да му дође други син, који живи и ради у Америци. Ово је велика трагедија. Умјесто радости и весеља породица Јаковљевић завијена је у црно - казала је ова мјештанка Бродца.

У бијељинском Центру јавне безбједности, наводећи иницијале настрадалог, казали су да је у току истрага с циљем утврђивања узрока експлозије и свих околности ове несреће.

На подручју Бијељине ове године десио се још један сличан случај. Половином марта ове године у експлозији бомбе током крчења њиве повријеђени су Драхослав Грња, његова супруга Марина Демоњић-Грња, мајка Еленка Грња и пријатељ Недељко Пантић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана