Izvještaj protiv lica osumnjičenih da su oštetili budžet opštine Teslić

Srna
Izvještaj protiv lica osumnjičenih da su oštetili budžet opštine Teslić

Banjaluka - Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske podnijeli su izvještaj nadležnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu protiv devet lica i jednog pravnog lica iz Teslića zbog sumnje da su oštetili budžet opštine Teslić za iznos od 3,6 miliona KM.

Izvještaj je podnesen protiv lica čiji su inicijali M.S. /60/, J.P. /71/, M.S. /69/, S.Đ. /64/, B.C. /69/, R.Đ. /57/, N.P. /66/, R.T. /40/ i R.Đ. /42/ zbog sumnje da su počinili krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, nesavjestan rad u službi, falsifikovanje ili uništavanje službene isprave i pranje novca.


Ova lica se sumnjiče da su privrednom društvu iz Teslića omogućila da u parničnom postupku dovede u zabludu nadležne sudove u Republici Srpskoj o vlasništvu nad nepokretnostima, koje su predstavljale državnu svojinu i svojinu drugih fizičkih lica, saopšteno je iz MUP-a.

Time je navedeno privredno društvo ishodilo presudu nadležnog suda, kojom je pribavljena protivpravna imovinska korist za ovo društvo, a budžet opštine Teslić oštećen za iznos od 3,6 miliona KM.

Izvještaj su podnijeli policijski službenici Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave Doboj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana