Извјештај против лица осумњичених да су оштетили буџет општине Теслић

Срна
Извјештај против лица осумњичених да су оштетили буџет општине Теслић

Бањалука - Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске поднијели су извјештај надлежном тужилаштву о почињеном кривичном дјелу против девет лица и једног правног лица из Теслића због сумње да су оштетили буџет општине Теслић за износ од 3,6 милиона КМ.

Извјештај је поднесен против лица чији су иницијали М.С. /60/, Ј.П. /71/, М.С. /69/, С.Ђ. /64/, Б.Ц. /69/, Р.Ђ. /57/, Н.П. /66/, Р.Т. /40/ и Р.Ђ. /42/ због сумње да су починили кривична дјела злоупотреба службеног положаја или овлашћења, навођење на овјеравање неистинитог садржаја, несавјестан рад у служби, фалсификовање или уништавање службене исправе и прање новца.


Ова лица се сумњиче да су привредном друштву из Теслића омогућила да у парничном поступку доведе у заблуду надлежне судове у Републици Српској о власништву над непокретностима, које су представљале државну својину и својину других физичких лица, саопштено је из МУП-а.

Тиме је наведено привредно друштво исходило пресуду надлежног суда, којом је прибављена противправна имовинска корист за ово друштво, а буџет општине Теслић оштећен за износ од 3,6 милиона КМ.

Извјештај су поднијели полицијски службеници Управе криминалистичке полиције и Полицијске управе Добој.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана