Извјештај Тужилаштву БиХ против четири лица због злоупотребе у бијељинској фирми

Срна
Извјештај Тужилаштву БиХ против четири лица због злоупотребе у бијељинској фирми

Бањалука - МУП Републике Српске поднио је Тужилаштву БиХ извјештај против четири одговорна лица у акционарском друштву са сједиштем у Бијељини због сумње да су починила кривична дјела злоупотреба службеног положаја или овлашћења и фалсификовање или уништавање службене исправе.

Припадници Јединице за привредни криминалитет Управе криминалистичке полиције МУП-а Српске поднијели су извјештај Тужилаштву БиХ против лица чији су иницијали П.Ц, Д.Р, М.Ј. и Р.Т.

"Д.Р. и П.Ц. су, обављајући послове одговорног лица у акционарском друштву са сједиштем у Бијељини, Д.Р. од 2005. до 2010. године, а П.Ц. од 2010. године до 2014. године, прибавили противправну имовинску корист за лице чији су иницијали Б.Г, те за исти износ оштетили акционарско друштво", саопштено је из МУП-а Републике Српске.

Ова лица су преузимала задужења и евидентирана готовинска средства од одговорних лица чији су иницијали М.Ј. и Р.Т, којима су давали усмене налоге да готовинска средства предају лицима које они одреде, што су М.Ј. и Р.Т. чиниле, без евидентирања исплата у пословним књигама.

При томе су М.Ј. и Р.Т. по претходном договору са П.Ц. и Д.Р. сачињавале фиктивне налоге за исплату, којим су задуживале ниже организационе дијелове акционарског друштва с намјером да се прикрије мањак готовинских новчаних средстава.

Извјештај је поднесен Тужилаштву БиХ 28. јула, додаје се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана