Izrešetana »Moskva«, napadnuta tri mladića

Nebojša Tomašević
Izrešetana »Moskva«, napadnuta tri mladića

Živinice, Visoko - Policija traga za napadačem koji je iz automatske puške izrešetao kafić "Moskva" u centru Živinica, dok je u Vitezu uhapšen Bojan Nuk (31) zbog pucnjave.

Oba incidenta dogodila su se u srijedu, a srećom ni u jednom slučaju nije bilo povrijeđenih.

Na kafe bar "Moskva"  ispaljeno je 15 metaka iz automatske puške u srijedu oko 23 časa, a napadač je pobjegao. Kafić je izrešetan i na njemu je pronađeno 14 rupa od metaka, a  oštećena su stakla i na susjednom kafiću.

U MUP-u Tuzlanskog kantona su kazali da je tokom uviđaja na licu mjesta pronađeno nekoliko čaura od metaka kalibra 7.62 milimetra. Istakli su da o detaljima ne mogu da govore kao ni da kažu zašto je "Moskva" bila meta napadača te da će se to utvrditi u istrazi. Prema nezvaničnim informacijama na kafe bar "Moskva" pucano je iz automobila u pokretu i iz automatske puške.

Obračun u Vitezu dogodio se isti dan kada i pucnjava u Živinicama, samo nekoliko časova ranije.  Sve se desilo u popodnevnim časovima kada se uhapšeni Nuk posvađao i sukobio sa tri mladića u Nadiocima. Tokom svađe izvukao je revolver i ispalio nekoliko hitaca u pravcu njih i njihovog vozila i pobjegao. Hici su srećom promašili mladiće, a Nuk je pobjegao. Ubrzo nakon prijave događaja policija je blokirala mjesto obračuna i ušla u trag revolverašu.  Motiv sukoba niti detalji iz policije nisu saopšteni.

Prilikom hapšenja Nuka, policija je na tavanu zgrade gdje stanuje pronašla oko pola kilograma marihuane i 19 paketića kokaina. Nuk je tokom saslušanja policiji pokazao gdje je sakrio pištolj iz kojeg je pucao. U policiji u Vitezu su kazali da će istragu protiv Nuka preuzeti Kantonalno tužilaštvo u Travniku te da ga za sada sumnjiče za nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, izazivanja opšte opasnosti, te proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Nuk već ima podeblji policijski dosije, a do sada je osuđivan zbog nedozvoljenog držanja oružja i izazivanja opšte opasnosti.

Dosije

Bojan Nuk bio je uhapšen i prošle godine u akciji "Sigurnost" MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Tad je kod njega pronađeno oko dva kilograma marihuane. Prije osam godina sumnjičen je da je iz "golfa 3" ispalio rafal iz automatske puške u pravcu kafića "Makao" u Vitezu. Zbog toga je bio u bjekstvu u Hrvatskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana