Изрешетана »Москва«, нападнута три младића

Небојша Томашевић
Изрешетана »Москва«, нападнута три младића

Живинице, Високо - Полиција трага за нападачем који је из аутоматске пушке изрешетао кафић "Москва" у центру Живиница, док је у Витезу ухапшен Бојан Нук (31) због пуцњаве.

Оба инцидента догодила су се у сриједу, а срећом ни у једном случају није било повријеђених.

На кафе бар "Москва"  испаљено је 15 метака из аутоматске пушке у сриједу око 23 часа, а нападач је побјегао. Кафић је изрешетан и на њему је пронађено 14 рупа од метака, а  оштећена су стакла и на сусједном кафићу.

У МУП-у Тузланског кантона су казали да је током увиђаја на лицу мјеста пронађено неколико чаура од метака калибра 7.62 милиметра. Истакли су да о детаљима не могу да говоре као ни да кажу зашто је "Москва" била мета нападача те да ће се то утврдити у истрази. Према незваничним информацијама на кафе бар "Москва" пуцано је из аутомобила у покрету и из аутоматске пушке.

Обрачун у Витезу догодио се исти дан када и пуцњава у Живиницама, само неколико часова раније.  Све се десило у поподневним часовима када се ухапшени Нук посвађао и сукобио са три младића у Надиоцима. Током свађе извукао је револвер и испалио неколико хитаца у правцу њих и њиховог возила и побјегао. Хици су срећом промашили младиће, а Нук је побјегао. Убрзо након пријаве догађаја полиција је блокирала мјесто обрачуна и ушла у траг револверашу.  Мотив сукоба нити детаљи из полиције нису саопштени.

Приликом хапшења Нука, полиција је на тавану зграде гдје станује пронашла око пола килограма марихуане и 19 пакетића кокаина. Нук је током саслушања полицији показао гдје је сакрио пиштољ из којег је пуцао. У полицији у Витезу су казали да ће истрагу против Нука преузети Кантонално тужилаштво у Травнику те да га за сада сумњиче за недозвољено држање оружја или експлозивних материја, изазивања опште опасности, те производње и стављања у промет опојних дрога. Нук већ има подебљи полицијски досије, а до сада је осуђиван због недозвољеног држања оружја и изазивања опште опасности.

Досије

Бојан Нук био је ухапшен и прошле године у акцији "Сигурност" МУП-а Средњобосанског кантона.

Тад је код њега пронађено око два килограма марихуане. Прије осам година сумњичен је да је из "голфа 3" испалио рафал из аутоматске пушке у правцу кафића "Макао" у Витезу. Због тога је био у бјекству у Хрватској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана