Izgorjela kuća ratnog vojnog invalida u Gornjem Zalukoviku kod Vlasenice

N. T.
Izgorjela kuća ratnog vojnog invalida u Gornjem Zalukoviku kod Vlasenice

Vlasenica - Kuća ratnog vojnog invalida Desimira Prhića iz Gornjeg Zalukovika kod Vlasenice izgorjela je do temelja u požaru koji je izbio 9. januara uveče.

Povrijeđenih nije bilo, a uzrok požara još nije tačno utvrđen. Nezvanično se pretpostavlja da je vatra izbila zbog neispravnih elektroinstalacija.

Požar su ugasili pripadnici Vatrogasne brigade Vlasenica.

- Objekat je u potpunosti izgorio, a materijalna šteta biće naknadno utvrđena. Uzrok izbijanja požara utvrđivaće se vještačenjem tragova - rekli su u policiji.

Desimirov sin Željko Prhić kaže da im je u vatrenoj stihiji izgorjelo sve što su imali.

- Ostalo je samo odijelo koje smo imali na sebi i ništa više. Ipak, najbitnije je da niko nije stradao i da smo oca koji je u ratu ostao bez noge uspjeli da izvučemo napolje. Šteta je ogromna - rekao je Željko.

Prema njegovim riječima, da se nešto dešava na kući prvi je primijetio njegov otac.

- Najprije je zatreperila sijalica u njegovoj sobi i osjetio se dim pa me je pozvao. Kada smo izašli napolje krov je već bio u plamenu, a sijevale su varnice na žicama od elektromreže. Vatra se brzo rasplamsala i nismo mogli da priđemo, samo smo pobjegli iz kuće. Na sve strane je sijevalo od struje, a plamen je bio ogroman - rekao je Željko.

Istakao je da su u toj kući živjeli on, otac i još dva brata od kojih je jedan oženjen. Svi su uspjeli da na vrijeme napuste zapaljeni objekat. U posljednja 24 časa ovo je četvrti požar zabilježen u BiH. Nekoliko časova prije izbijanja vatre na kući Prhića izgorjela je kuća Despota Miljanovića iz Donjih Vrbljana, Ribnik. Vatra je planula 9. januara pola časa iza ponoći. U ponedjeljak su izgorjeli i restoran "Sidro" u Lukavcu te kuća u Kalesiji i vikendica u Banovićima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana