Изгорјела кућа ратног војног инвалида у Горњем Залуковику код Власенице

Н. Т.
Изгорјела кућа ратног војног инвалида у Горњем Залуковику код Власенице

Власеница - Кућа ратног војног инвалида Десимира Прхића из Горњег Залуковика код Власенице изгорјела је до темеља у пожару који је избио 9. јануара увече.

Повријеђених није било, а узрок пожара још није тачно утврђен. Незванично се претпоставља да је ватра избила због неисправних електроинсталација.

Пожар су угасили припадници Ватрогасне бригаде Власеница.

- Објекат је у потпуности изгорио, а материјална штета биће накнадно утврђена. Узрок избијања пожара утврђиваће се вјештачењем трагова - рекли су у полицији.

Десимиров син Жељко Прхић каже да им је у ватреној стихији изгорјело све што су имали.

- Остало је само одијело које смо имали на себи и ништа више. Ипак, најбитније је да нико није страдао и да смо оца који је у рату остао без ноге успјели да извучемо напоље. Штета је огромна - рекао је Жељко.

Према његовим ријечима, да се нешто дешава на кући први је примијетио његов отац.

- Најприје је затреперила сијалица у његовој соби и осјетио се дим па ме је позвао. Када смо изашли напоље кров је већ био у пламену, а сијевале су варнице на жицама од електромреже. Ватра се брзо распламсала и нисмо могли да приђемо, само смо побјегли из куће. На све стране је сијевало од струје, а пламен је био огроман - рекао је Жељко.

Истакао је да су у тој кући живјели он, отац и још два брата од којих је један ожењен. Сви су успјели да на вријеме напусте запаљени објекат. У посљедња 24 часа ово је четврти пожар забиљежен у БиХ. Неколико часова прије избијања ватре на кући Прхића изгорјела је кућа Деспота Миљановића из Доњих Врбљана, Рибник. Ватра је планула 9. јануара пола часа иза поноћи. У понедјељак су изгорјели и ресторан "Сидро" у Лукавцу те кућа у Калесији и викендица у Бановићима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана