Изгорјела кућа осмочлане породице Будимлић у Цазину

Небојша Томашевић
Изгорјела кућа осмочлане породице Будимлић у Цазину

Бањалука - Пожар је за само неколико минута прогутао кућу Исмета Будимлића у Цазину, па је његова осмочлана породица остала без крова над главом.

Осмим огромне штете током гашења ватре лакше је повријеђен Исметов син Мехмед, који је у тренутку избијања пожара био сам у кући. Пожар на кући Будимлића избио је јуче рано ујутро, када су се, највероватније, запалиле електроинсталације.

Очевици су испричали да се ватрена стихија брзо проширила на цијелу кућу и избила на кров.

- До доласка ватрогасаца, који су позвани одмах по избијању пожара, кућа је била сва у пламену. Ватрогасци су се неколико сати борили с ватром, али, нажалост, објекат је изгорио у потпуности. Љето је прошло, долазе кишни дани, а убрзо ће и зима. Будимлићи су сада без крова над главом. Туга и јад - казао је један од комшија, који није желио да му објавимо име.

Породица Будимлић тренутно је смјештена код комшије, привремено, док се не снађу. Мјештани Цазина су испричали да ова породица већ дуже вријеме живи у тешким условима.

- Ионако су се борили да преживе, а сада су остали без свега што су годинама градили. У свему је срећа што нико није страдао - рекла је једна од комшиница Будимлића.

Пожар је нанио велику штету и на имању Живка Предојевића из Подновља код Добоја. Изгорјели су му штала са сијеном, аутомобил и трактор.

Ватра је планула у недјељу око 16.15, а према незваничним информацијама, и у овом случају проузроковале су је такође неисправне електроинсталације.

Осим штале ватрена стихија је прогутала и "голф 2", трактор, 350 бала сијена и сламе, пољопривредни и електрични алат. Према изјави власника објекта, овим пожаром причињена је материјална штета око 35.000 марака.

Извор близак истрази је казао да је ватра прво избила на надограђеном дрвеном дијелу штале, а потом се брзо проширила на сусједне надстрешнице, гдје је било сијено.

У Центру јавне безбједности Добој, наводећи иницијале оштећеног, казали су да је пожар локализован око 18 часова.

- Власник је успио да спаси стоку, док су трактор ИМТ 533, возило и пољопривредни и електрични алат изгорјели заједно са објектом - казали су у добојској полицији.

Згаришта

Ове године на подручју Републике Српске и БиХ забиљежено је неколико великих пожара на породичним објектима. Јун је био најкритичнији. Почетком мјесеца у пожару су за само сат изгорјели кућа и штала Драгана Аћимовића у Рекавицама код Бањалуке. На срећу, он и његова супруга успјели су да из ватрене стихије изађу неповријеђени, а штету су процијенили између 70.000 и 100.000 марака. Ватра је средином јуна прогутала и кућу супружника Миле и Руже Богдановић у Ситници код Рибника, док је крајем мјесеца изгорјела кућа породице Драгана Окиља у Птичијаку код Рогатице. Ни у овим пожарима нико није повријеђен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана