Izgorio ukradeni pasat s lažnim tablicama

Nebojša Tomašević
Izgorio ukradeni pasat s lažnim tablicama

Banjaluka - Ukradeni "pasat pet" karavan sa hrvatskim registarskim tablicama, na koje nije registrovan, izgorio je juče u požaru u banjalučkom naselju Lazarevo.

Uzrok požara, koji je izbio u 1.30 časova u ulici Jovana Bijelića, nije utvrđen, a sumnja se da je vozilo namjerno zapaljeno.

- Potpuno je izgorio zadnji dio vozila, a unutrašnjost je u velikoj mjeri oštećena. Na "pasatu" su bile registarske tablice hrvatskog grada Đakovo, a istragom je policija utvrdila da te tablice ne pripadaju zapaljenom vozilu, odnosno da su ukradene - rekao je izvor blizak istrazi.

Nezvanično saznajemo da je policija tokom istrage utvrdila da je "pasat" ukraden u Laktašima i da je najvjerovatnije korišćen u krivičnom djelu.

Izvor blizak istrazi je kazao da se sumnja da je ovo vozilo korišćeno tokom krađe motora "KTM Duke 200" vrijednog 10.000 KM u ulici Vojvode Stepe Stepanovića u Banjaluci. Policija je nakon krađe motocikla upravo jurila za "pasatom", ali im je uspio umaći.

- Kriminalci su pred garažu vlasnika motocikla došli "pasatom" karavanom. Provjeravamo da li je to vozilo zapaljeno. Sve ukazuje da jeste, ali, ipak, još traje provjera i prikupljanje dokaza - kazao je izvor blizak istrazi.

On je kazao da je neophodno sa policijom Hrvatske provjeriti da li je raspisana potraga za registarskim oznakama Đakova pronađenim na "pasatu".

- Utvrđujemo kako su te registarske tablice završile na zapaljenom vozilu - kazao je ovaj izvor iz istrage.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka juče nisu iznosili više detalja.

- Vatru su ugasili pripadnici Vatrogasne brigade Banjaluka. Uzrok požara biće poznat nakon istrage i neophodnih vještačenja. Više detalja ne možemo iznijeti dok ne bude završena istraga - rekli su u CJB Banjaluka.

"Mikropek"

U firmi "Mikropek", blizu koje je izgorjelo vozilo, kažu da nisu ništa primijetili i da ne znaju čiji je "pasat" i ko ga je dovezao.

- Ujutro kad smo došli na posao vidjeli smo policiju i izgorjelo vozilo. Bilo je na putu koji prolazi pored naše firme i nije u našem krugu. Ne znamo o čemu se radi - rekli su u firmi "Mikropek".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana