Izgorio audi A6 žestokog momka

Goran Obradović
Izgorio audi A6 žestokog momka

Teslić - Automobil "audi A6" žestokog teslićkog momka Vladimira Đurića izgorio je u potpunosti.

U Centru javne bezbjednosti Doboj rekli su da je vozilo bilo parkirano u teslićkoj ulici Stevana Mokranjca, u dvorištu kuće koju koristi Đurić.

- Uviđajem, kojem je prisustvovao i inspektor za protivpožarnu zaštitu, utvrđeno je da se žarište požara nalazilo na prvom i zadnjem točku sa lijeve strane vozila. Vatra se potom proširila i zahvatila vozilo, koje je u potpunosti izgorjelo - istakli su u policiji.

Starješina Vatrogasne jedinice Teslić Radomir Mražić ispričao je da su dojavu o požaru zaprimili u petak oko 3.55 časova, nakon čega je na lice mjesta upućeno jedno vatrogasno vozilo i dva vatrogasca.

- Nije bilo mogućnosti da se spriječi požar, jer je vozilo već bilo u plamenu kada su stigli vatrogasci. Vatru su gasili skoro tri časa jer je iscurio benzin oko vozila - kazao nam je on.

Procijenjena šteta je oko 25.000 KM, a policija prikuplja dokaze i informacije koji bi trebalo da je dovedu do piromana. U blizini zapaljenog automobila nalazilo se još jedno vozilo, ali ono nije oštećeno.

Sa Đurićem u petak nismo uspjeli stupiti kontakt, a preko članova porodice je poručio da trenutno nije u BiH i da ne želi komentarisati slučaj.

Đurić je odranije poznat policiji po brojnim krivičnim djelima. U Tesliću važi za žestokog momka, svi ga se boje i strah je i trepet u tom gradu. Teslićani kažu da se bavi svim i svačim. Nadimak mu je Bakara, a rodom je iz sela Blatnice. Odslužio je i zatvorsku kaznu zbog ubistva. On je u martu 2006. godine osuđen na deset godina zatvora jer je kao saučesnik sa još dvojicom momaka na smrt pretukao Sretu Despića ispred jednog kafića u Banji Vrućici.

Izvor blizak istrazi kaže, pošto je Đurić blizak kriminalnom miljeu, da mu je vozilo zapaljeno zbog nekih neraščišćenih računa od ranije.

Stanari ulice Stevana Mokranjca kažu da ih je iz sna probudila jaka eksplozija.

- Prvo mi nije bilo jasno šta se desilo, ali kada sam došla do prozora, vidjela sam ogroman plamen. Nekoliko minuta kasnije došli su i vatrogasci. Mislila sam da se nekome kuća zapalila, jer je vatra bila velika. Sutradan sam čula šta se tačno desilo - ispričala je jedna od Đurićevih komšinica.

Kuću zaradio na kocki

Mještani kažu da je kuću, ispred koje se dogodila paljevina, Đurić zaradio na kocki.

- Kuća je bila u vlasništvu nekog Gačića, ali ju je on prokockao, pa je pripala Đuriću - kazale su Đurićeve komšije. Objašnjavaju da je, kada se doselio, kupio velikog i opasnog psa, pa niko nije smio da prolazi pored njegove kuće.

Kako su nam rekli, "audi" koji je izgorio pripada Đurićevom zetu, koji živi u Švedskoj, ali je to, kako tvrde, u stvari njegovo vozilo i da je to samo paravan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana