Izgorio BMW X5 vlasnika Big radija

Nebojša Tomašević
Izgorio BMW X5 vlasnika Big radija

Banjaluka - Džip BMW X5 registrovan na "Big radio", koji je u vlasništvu Ljubiše Buce Kragulja, izgorio je juče u požaru. Vatra je progutala terenac dok je automobil bio parkiran u gradskoj podzemnoj garaži u banjalučkoj Aleji Svetog Save.

Iz banjalučkog Okružnog tužilaštva saopštili su da je požar izbio oko pet časova ujutro, ali se nisu mogli izjasniti o uzroku izbijanja vatre.

- Naloženo je preduzimanje svih mjera i vještačenja kako bi bio utvrđen tačan uzrok izbijanja požara. Više detalja ćemo moći reći tek kada bude završena istraga - rekli su u tužilaštvu.

Garaža je obezbijeđena video-nadzorom i čuvarskom službom. Prema nezvaničnim informacijama, trenutak izbijanja vatre je snimljen, a na snimcima se ne vidi da je neko u to vrijeme bio u blizini automobila.

Kragulj pretpostavlja da je požar podmetnut. Po njegovim riječima, šteta je između 20.000 i 25.000 maraka.

Kazao je da je dobio informaciju da je vatra izbila oko dva časa, a da su vatrogasci i policija pozvani i obaviješteni tek tri časa kasnije.

- Vjerujem da je vozilo zapaljeno, ali ne mogu ni na koga da upirem prstom. Čudi me činjenica da je vatra planula oko dva ujutro, a niko do pet nije vidio i reagovao. Možda je ovo neka poruka meni - kazao je Kragulj.

On je dodao da je automobil registrovan na "Big radio", ali da su ga vozili njegova djeca i on.

- Automobil parkiram u toj garaži svaki dan. Mislio sam da je sigurna, jer je obezbijeđena video-nadzorom i ima čuvara. U utorak sam vozilo parkirao oko 14 časova, a planulo je jutros u dva - kazao je juče Kragulj.

Automobil je izgorio u potpunosti i od njega je ostala skoro samo limena školjka. Usljed velikog dima i garaža je sva u gareži.

Gradska uprava

U Gradskoj upravi Banjaluka su kazali da su radnici u garaži pozvali vatrogasce i policiju čim su primijetili da je izbio požar. Kazali su da ne mogu ništa više reći o ovom slučaju.

- Policija vodi istragu i vjerujemo da će oni utvrditi sve okolnosti i kako je i zašto došlo do požara - kazali su u Gradskoj upravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana