Izdalo ga srce nakon što mu se utopio brat

Radmila Đević
Izdalo ga srce nakon što mu se utopio brat

Foča - Braća Velimir (41) i Vladimir (43) Trivun pronađeni su mrtvi na području mjesne zajednice Kozja Luka kod Foče nakon što je porodica prijavila policiji njihov nestanak.

Naime, braća Trivun nestala su prošle sedmice kada su se iz neutvrđenih razloga uputili ka obližnjoj šumi.

- Prvo je nestao Velimir Trivun u srijedu, 24. septembra, a onda i njegov brat Vladimir, koji je dan kasnije krenuo u potragu za njim. Nažalost, u subotu je pronađeno beživotno tijelo Velimira koji se utopio u rijeci Kolini, na oko kilometar udaljenosti od sela Selišta u kojem su živjeli, dok je njegov brat Vladimir preminuo od srčanog udara u šumi nedaleko od sela - ispričao je izvor blizak istrazi i dodao da je Velimir nastradao istog dana kada je nestao, a da je Vladimir umro u četvrtak, kada je posljednji put i viđen.

Nestanak braće policiji je u subotu prijavila Vojislavka Krstović, jedna od njihove četiri sestre, koja živi u Miljevini. Njihova beživotna tijela policija je pronašla toga dana nakon višečasovne potrage.

- U mjestu Donji Hočići pronađeno je beživotno tijelo mlađeg brata T. V., rođenog 1973. godine, a nedaleko od rijeke Koline u bjelogoričnoj šumi, u sjedećem položaju, pronađeno je beživotno tijelo T. V., rođenog 1971. godine - potvrđeno je "Glasu" u CJB Istočno Sarajevo.

U policiji dodaju da je obdukcijom tijela, koja je urađena u nedjelju u Univerzitetskoj bolnici u Foči, utvrđeno da je mlađi brat Trivun smrtno stradao usljed utapanja, najvjerovatnije nesrećnim slučajem, dok je kod starijeg brata konstatovana prirodna smrt uzrokovana naglim srčanim zastojem.

Prema izjavama očevidaca, mlađi brat posljednji put je viđen 24. septembra, a stariji dan kasnije, 25. septembra.

- Velimir Trivun je, najvjerovatnije, vraćajući se iz susjednog sela Donje Bare, prelazeći Kolinu, pao sa brvna i utopio se u nabujaloj rijeci - dodaju u policiji.

U Selištima, gdje su živjela braća Trivun, nema mnogo stanovnika. Oni koji su poznavali Trivune pričaju da su živjeli sami u porodičnoj kući u Selištima.

- Cijelu porodicu prati neka nesreća, zla sudbina. Bili su dobri, ali, eto, nije im se nikako dalo. Tužno i nesrećno - pričaju mještani MZ Kozja Luka.

Preminula braća Trivun juče su sahranjena na mjesnom groblju na Kamenu kod Foče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana