Izbjegao smrt u sudaru, pa poginuo čekajući policiju

Nebojša Tomašević
Izbjegao smrt u sudaru, pa poginuo čekajući policiju

Mostar - Draško Mišić (65) iz Livna izbjegao je povrede u sudaru s drugim vozilom, ali je samo nekoliko minuta kasnije poginuo u padu sa zida pored puta.

Ova bizarna nesreća desila se u subotu u mjestu Čekrk kod Mostara.

- Mišić je vozeći "folksvagen džetu" pokušao da se polukružno okrene na putu kada je na njega naletio "nisan juke" i udario ga. U toj nesreći ni Mišić ni vozač "nisana" nisu povrijeđeni - kazao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima, Mišić je nakon nesreće izašao iz vozila i popeo se na obližnji zid pored puta visok oko tri metra.

- Dok je stajao na zidu, izgubio je iznenada ravnotežu i pao s njega. Na mjestu je ostao mrtav. Ubrzo je stigla i policija i ekipa Hitne pomoći, međutim, nesrećnom čovjeku nije bilo spasa - kazao je izvor "Glasa Srpske".

U MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona potvrdili su da se ovaj događaj desio, ali nisu mogli navoditi detalje.

- Više informacija i okolnosti ove nesreće biće poznate nakon istrage - rekli su u policiji.

Osim ove, tokom vikenda na putevima u BiH desilo se nekoliko nesreća u kojima je povrijeđeno devet osoba.

Četiri osobe povrijeđene su kada je voz "Željeznica FBiH" udario u automobil na pružnom prelazu u ulici Osmog marta u Lukavcu. Voz je smrskao automobil, a povrijeđeni su prevezeni u Univerzitetski klinički centar u Tuzli, gdje njihov identitet i stepen povreda nisu saopšteni. Tokom subote desile su se saobraćajne nesreće u Busovači i na području Žepča u kojima su povrijeđene po dvije osobe. Iz policije Srednjobosanskog i Zeničko-dobojskog kantona nisu saopštavali identitet povrijeđenih. Osim ovih slučajeva, u Tuzli i Sarajevu povrijeđena su dva pješaka. U Tuzli je u ulici Husinskih rudara nepoznati vozač udario pješaka i pobjegao. Zbog istrage nisu navedeni detalji, a vozač nije bio pronađen. Pješak je zadobio lakše povrede. U Sarajevu je povrijeđena žena na koju je naletio džip kada je prelazila preko pješačkog prelaza dok je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo. Njen identitet i stepen povreda nisu saopšteni.

Autobus

Na međunarodnom graničnom prelazu Bijača autobus pun turista udario je u betonsku ogradu pored naplatnih kućica na ulazu u BiH. Usljed udara lakše je povrijeđeno nekoliko putnika, ali težih posljedica nije bilo. Autobus je saobraćao iz Italije i u njemu su uglavnom bili državljani ove zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana