Izazvao požar u policijskoj stanici Bratunac

K. Ć.
Izazvao požar u policijskoj stanici Bratunac

Bratunac - Srđan Kuzman (34) iz Bratunca, koji je osumnjičen za tešku krađu, izazvao je požar u prostorijama za zadržavanje u bratunačkoj policijskoj stanici, gdje je zapalio spužve i prekrivače.

Policijski službenici su lokalizovali požar, a on je prevezen u Dom zdravlja, gdje mu je ukazana medicinska pomoć i gdje je konstatovano da nije zadobio nikakve povrede.

Potvrdila je to portparol Centra javne bezbjednosti Bijeljina Aleksandra Simojlović, koja je, navodeći inicijale, rekla da je osumnjičeni izazvao požar u srijedu u 12.45 časova. Dodala je da je osumnjičeni poslije ukazane medicinske pomoći vraćen u policijsku stanicu i poslije kriminalističke obrade pušten na slobodu.

Nezvanično saznajemo da je Kuzman bio priveden zbog sumnje da je nedavno provalio u trgovačko-zanatsku radnju "Kolo" u Bratuncu, odakle je ukrao bakar. U prostoriji za zadržavanje u Policijskoj stanici pronašao je stari neispravni upaljač kojim je izazvao požar.

Od gustog dima i vatre, koji su se ubrzo pojavili u toj prostoriji, Kuzman se onesvijestio, zbog čega je iz policijske stanice zatražena medicinska pomoć od Doma zdravlja.

Direktor bratunačkog Doma zdravlja Snežana Stojanović potvrdila je da je ekipa Hitne pomoći poslije poziva policije dovezla Kuzmana u tu zdravstvenu ustanovu.

- Pacijent je bio u svjesnom stanju, urednih vitalnih parametara i bez vidljivih povreda. Uključili smo kiseoničku terapiju, a njega smo iz preventivnih razloga uputili u Opštu bolnicu u Zvorniku - rekla je Stojanovićeva i dodala da je Kuzman odmah vraćen iz bolnice sa ekipom koja ga je odvezla.

Kuzman je odranije poznat policiji kao višestruki povratnik u činjenju različitih krivičnih djela.  

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana