Изазивали саобраћајне несреће па уз пријетњу наплаћивали штету

klix.ba
Изазивали саобраћајне несреће па уз пријетњу наплаћивали штету

Тузла - Припадници Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона (МУПТК) извршили су претресе на осам локација на подручју Тузле и ухапсили седам особа које се доводе у везу с извршењем кривичног дјела преваре.

 Наиме, постоји основана сумња да су споменуте особе фингирале саобраћајне несреће и на тај начин оштетиле осигуравајуће куће и физичке особе које су учествовале у тим незгодама за већи новчани износ.

Поступајући по наредби Општинског суда у Тузли, службеници Сектора криминалистичке полиције МУП-а ТК и Одјељења криминалистичке полиције Полицијске управе Тузла, у сарадњи с Тужилаштвом ТК, извршили су претресе на осам локација те лишили слободе седам особа.

Ухапшени су јутрос спроведени у просторије МУП-а ТК, након чега ће у извјештај о почињеном кривичном дјелу бити предате у надлежност Тужилаштву ТК на даљње поступање.

Портпарол  МУП-а ТК Изудин Шарић је рекао да је досад у овом случају обрађено 13 саобраћајних несрећа од 49, а које су почињене у периоду од 2015. до 2017. године.

У досад обрађеним саобраћајним несрећама утврђено је да је ријеч новчаном износу од 20.000 КМ.

„Осумњичене особе су учествовале у саобраћајним несрећама тако што су постављале своја возила испред возила других особа, а чак и уз физичку пријетњу попуњавале су европске обрасце на више износе, које су прослијеђивале осигуравајућим кућама. По закону се европски образац може попунити само за незгоду у којој је штета до 5.000 КМ, а за више од тога мора бити записник полицијских службеника“, појаснио је Шарић.

Након криминалистичке обраде биће познато да ли су споменуте особе сарађивале у почињењу кривичног дјела.

Сви ухапшени су с подручја Тузле, а саобраћајне несреће су изазивали на подручју цијелог Тузланског кантона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана