Из пушкомитраљеза пуцао на полицију

Н. Т.
Из пушкомитраљеза пуцао на полицију

Модрича - Игњат Б. (66) из Скугрића код Модриче ухапшен је након што је из пушкомитраљеза испалио неколико метака према полицајцима, који су дошли на његов позив, сазнаје “Глас Српске”. На срећу нико није повријеђен.

Све се десило у четвртак око 18.30 часова у Скугрићу.

Игњат је прије него што је потегао оружје позвао полицију и пријавио свог брата Јована Б. и рекао да је имао сукоб с њим.

- Полицијска патрола је одмах послата на лице мјеста да провјери шта се дешава. По доласку прво су контактирали са Јованом, кога су испитали, а након тога су кренули да саслушају и Игњата. Међутим, чим су полицајци покуцали на врата он је на њих запуцао - казао је извор близак истрази.

Додао је да су полицајци успјели да се склоне у заклон иза врата. Према његовим ријечима, Игњат је након неког времена изашао из куће и испалио још два хица. Тада су полицајци успјели да му отму оружје, савладају га и ставе му лисице на руке.

Након тога алко-тестирањем је утврђено да је пијан и да у крви има око 1,39 промила алкохола. Полицијска патрола је том приликом заплијенила пушкомитраљез М-72 и два оквира с муницијом за то оружје.

Мјештани Скугрића кажу да Игњат живи сам и да понекад воли да попије коју чашицу више.

- Алкохол је највјероватније узрок због којег се он сукобљавао с братом, који има кућу у заједничком дворишту. Његов брат је ожењен и има своју породицу, док он углавном буде сам - рекао је један мјештанин Скугрића, не желећи да му спомињемо име.

Из Полицијске управе Добој, наводећи иницијале, рекли су да Игњата терете за напад на службено лице и недозвољену производњу и промет оружја или експлозивних материја.

Игњат Б. је након саслушања предат у надлежност Окружног тужилаштва у Добоју, које ће, како сазнајемо, тражити да му буде одређен притвор. До закључења овог броја “Гласа Српске” та мјера није му била одређена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана