Iz osvete objavio fotografije golišave ljubavnice

Nebojša Tomašević
Iz osvete objavio fotografije golišave ljubavnice

Modriča - Sedat Herdić (51) iz Gradačca osumnjičen je da je ucjenjivao i uhodio djevojku iz Modriče, a potom na društvenoj mreži “Fejsbuk” objavio njene fotografije na kojima je naga kako bi joj se osvetio što nije željela da s njim nastavi ljubavnu vezu, saznaje “Glas Srpske”.

Prema nezvaničnim informacijama, Herdić i njegova žrtva bili su u vezi samo radi seksa, ali je ona odlučila da s tim prekine.

- Herdić je u to vrijeme imao drugu djevojku s kojom je bio u emotivnoj vezi, ali nije mogao da se pomiri s činjenicom da ga je Modričanka napustila. Tada je više puta zvao i pokušao da je nagovori da opet budu u ljubavi - kazao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je, nakon što je djevojka odbila sve njegove prijedloge, Herdić zaprijetio da će javno objaviti njene fotografije koje je načinio tokom njihovih intimnih trenutaka.

- Djevojka je i pored toga odlučila da s njim prekine svaki kontakt i Herdić je ostvario svoje prijetnje. Napravio je više lažnih profila na “Fejsbuk” i na svima njima je objavio kompromitujuće fotografije djevojke - kazao je izvor “Glasa Srpske”.

Herdiću ni taj način osvete nije bio dovoljan, pa je iz inostranstva te iste fotografije putem pošte poslao na adrese roditelja djevojke i članova njene porodice, kao i na adrese njenih prijatelja.

Nakon svega toga djevojka je Herdića prijavila policiji i ispričala da je ucjenjivao i uhodio duže od pola godine.

Policijska uprava Doboj, navodeći inicijale, saopštila je da Herdića terete za krivično djelo proganjanje i neovlašćeno fotografisanje.

- Policijska stanica Modriča protiv S. H. podnijela je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Doboj kojim ga tereti da je od septembra 2018. do početka februara 2019. godine uhodio i uspostavljao neželjeni kontakt sa djevojkom iz Modriče. Osumnjičeni je preko više lažnih profila na društvenim mrežama objavio eksplicitne fotografije djevojke čineći ih dostupnim njenoj porodici, širem krugu prijatelja i nepoznatim licima - naveli su iz PU Doboj.

Ucjene

Društvena mreža “Fejsbuk” u posljednje vrijeme sve češće se koristi za slične zloupotrebe i ucjene. Početkom februara policiji u Doboju požalio se muškarac (49) da nepoznata žena od njega traži da joj na račun uplati novac kako ne bi objavila njegove kompromitujuće fotografije. On je kazao da se s tom ženom upoznao putem “Fejsbuka” i da su se dogovorili o seksualnim uslugama te da joj je slao svoje fotografije na kojima je nag. Kada je to učinio, ta osoba mu se javila i zatražila od njega 700 evra kako ih ne bi objavila. Početkom januara policija u Tesliću uhapsila je Ž. T. (19) jer je na “Fejsbuku” objavio fotografiju nage maloljetnice kako bi joj se osvetio jer je prekinula ljubavnu vezu s njim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana