Istraga obračuna trojice Prijedorčana: Krvav došao u bolnicu i otkrio napadače

Nebojša Tomašević
Istraga obračuna trojice Prijedorčana: Krvav došao u bolnicu i otkrio napadače

Prijedor - Mihajlo Stupar (44) iz Prijedora izboden i krvav došao je u prijedorsku Opštu bolnicu i zatražio pomoć, a nakon toga policiji otkrio da se sukobio sa sugrađanima Vanjom Vukovićem (33) i Daliborom Railićem (33), saznaje “Glas Srpske”

To se dogodilo u petak popodne, a policija je ubrzo našla i ispitala osumnjičene. Oni su potom pušteni da se brane sa slobode, a istraga u ovom slučaju je nastavljena.

Stupar je zadobio više ubodnih rana po leđima, rukama i nogama, ali nije životno ugrožen. Ipak, zbog povreda je zadržan u prijedorskoj bolnici. Iz policije nisu saopštili motive sukoba, ali izvor blizak istrazi je kazao da je riječ o ranijim razmiricama i neraščišćenim računima među akterima. Prema policijskim izvještajima sva trojica su poznata po činjenju krivičnih djela, a Vuković i Railić su i osuđivani.

- Tog dana, kada se sve desilo, Vuković, Railić i Stupar su se zajedno vozili u “golfu” po prijedorskim ulicama. Tokom vožnje su se posvađali zbog ranijih neraščišćenih računa, te su Vuković i Railić nasrnuli na njega. Tokom tuče uboli su ga nožem u leđa, noge i ruke - kazao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da se sve dešavalo u vožnji i da je Stupar nekako uspio da se otme napadačima, pobjegne i potom ode u bolnicu.

U Policijskoj upravi Prijedor, navodeći inicijale, kazali su da Vukovića i Railića terete za nanošenje teških tjelesnih povreda zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje.

- Protiv osumnjičenih je uz saglasnost sa postupajućim tužiocem Okružnom javnom tužilaštvu podnesen izvještaj za djela koja su počinili. Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da su D. R. i V. V. u putničkom automobilu, tokom vožnje u Prijedoru nožem povrijedili jednu osobu. Nakon toga žrtva se uputila u Opštu bolnicu, gdje mu je pružena medicinska pomoć - rekli su u PU Prijedor, ne navodeći druge detalje.

Presude

Vanja Vuković nedavno je u banjalučkom Okružnom sudu osuđen na pet godina zatvora zbog učešća u švercu heroina u vrijednosti od oko 50.000 KM. Ranije je odležao kaznu od 30 mjeseci zatvora zbog podmetanja eksploziva pod automobil bivšeg načelnika Odjeljenja za suzbijanje narkotika u tadašnjem Centru javne bezbjednosti Banjaluka Gorana Mikanovića. Dalibor Railić osuđen je na kaznu od 32 mjeseca zbog pokušaja ubistva sugrađanina Nikole Vučkovića. Zločin je počinio 29. novembra 2007. godine, a osuđen je na godinu, kasnije na osnovu priznanja krivice pomilovanjem mu je kazna smanjena za šest mjeseci. Mihajlo Stupar hapšen je u akciji “Kondor 1” 2015. zbog sumnje da je bio dio grupe koja se bavila švercom droge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana