Истрага обрачуна тројице Приједорчана: Крвав дошао у болницу и открио нападаче

Небојша Томашевић
Истрага обрачуна тројице Приједорчана: Крвав дошао у болницу и открио нападаче

Приједор - Михајло Ступар (44) из Приједора избоден и крвав дошао је у приједорску Општу болницу и затражио помоћ, а након тога полицији открио да се сукобио са суграђанима Вањом Вуковићем (33) и Далибором Раилићем (33), сазнаје “Глас Српске”

То се догодило у петак поподне, а полиција је убрзо нашла и испитала осумњичене. Они су потом пуштени да се бране са слободе, а истрага у овом случају је настављена.

Ступар је задобио више убодних рана по леђима, рукама и ногама, али није животно угрожен. Ипак, због повреда је задржан у приједорској болници. Из полиције нису саопштили мотиве сукоба, али извор близак истрази је казао да је ријеч о ранијим размирицама и нерашчишћеним рачунима међу актерима. Према полицијским извјештајима сва тројица су позната по чињењу кривичних дјела, а Вуковић и Раилић су и осуђивани.

- Тог дана, када се све десило, Вуковић, Раилић и Ступар су се заједно возили у “голфу” по приједорским улицама. Током вожње су се посвађали због ранијих нерашчишћених рачуна, те су Вуковић и Раилић насрнули на њега. Током туче уболи су га ножем у леђа, ноге и руке - казао је извор близак истрази.

Додао је да се све дешавало у вожњи и да је Ступар некако успио да се отме нападачима, побјегне и потом оде у болницу.

У Полицијској управи Приједор, наводећи иницијале, казали су да Вуковића и Раилића терете за наношење тешких тјелесних повреда злостављање, мучење и друго нељудско и понижавајуће поступање.

- Против осумњичених је уз сагласност са поступајућим тужиоцем Окружном јавном тужилаштву поднесен извјештај за дјела која су починили. Током криминалистичке обраде утврђено је да су Д. Р. и В. В. у путничком аутомобилу, током вожње у Приједору ножем повриједили једну особу. Након тога жртва се упутила у Општу болницу, гдје му је пружена медицинска помоћ - рекли су у ПУ Приједор, не наводећи друге детаље.

Пресуде

Вања Вуковић недавно је у бањалучком Окружном суду осуђен на пет година затвора због учешћа у шверцу хероина у вриједности од око 50.000 КМ. Раније је одлежао казну од 30 мјесеци затвора због подметања експлозива под аутомобил бившег начелника Одјељења за сузбијање наркотика у тадашњем Центру јавне безбједности Бањалука Горана Микановића. Далибор Раилић осуђен је на казну од 32 мјесеца због покушаја убиства суграђанина Николе Вучковића. Злочин је починио 29. новембра 2007. године, а осуђен је на годину, касније на основу признања кривице помиловањем му је казна смањена за шест мјесеци. Михајло Ступар хапшен је у акцији “Кондор 1” 2015. због сумње да је био дио групе која се бавила шверцом дроге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана