Istraga o ubistvu u Istočnom Sarajevu: Ubica Tigra zaskočio s leđa

Nebojša Tomašević
Istraga o ubistvu u Istočnom Sarajevu: Ubica Tigra zaskočio s leđa

Istočno Sarajevo - Policija traga za nepoznatim muškarcem koji je ispalio više hitaca u leđa Siniši Miličeviću zvanom Tigar i usmrtio ga naočigled njegovih komšija u Dobrobosanskoj ulici u Istočnom Sarajevu.

Zločin je počinjen u četvrtak uveče oko 22.40 časova nedaleko od zgrade u kojoj je Miličević stanovao. On je bio živ nakon što je pogođen, ali je ubrzo preminuo u bolnici Kasindo usljed teških povreda i gubitka krvi.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je u petak privodila više lica zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa ovim ubistvom, ali niko nije osumnjičen za to.

- Pretpostavlja se da je ubica čekao Miličevića u haustoru ispred njegove zgrade. Čim je izašao iz automobila napadač mu je prišao s leđa i ispalio hitac u njega. Tigar je pao pokošen hicem i tada je ubica u njega ispalio još nekoliko hitaca, nakon čega je pobjegao - rekao je izvor blizak istrazi i dodao da se Miličević vraćao iz svoje kafane “Rodeo”, koja je udaljena oko dva kilometra.

Zločin je iz daljine vidjelo nekoliko mještana Dobrobosanske ulice, a kako saznajemo, sve je snimljeno i kamerama video-nadzora sa zgrade. Očevici su ispričali da je ubica imao crveni duks i crnu majicu, a na glavu je stavio kapuljaču. Dodaju da je Miličeviću prišao s leđa i pucao mu iz blizine, a zatim pobjegao kroz prolaze među zgradama, nakon čega mu se izgubio svaki trag.

- Čulo se od četiri do šest pucnjeva. Bio sam nekih stotinak metara dalje, ali nisam mogao vidjeti šta se tačno dogodilo - kazao je jedan od komšija žrtve, koji nije želio da mu navodimo ime. Ranjenom Miličeviću među prvima je prišao komšija Vido B., koji je rekao da je u vrijeme ubistva sjedio u stanu odmah iznad mjesta zločina.

- Čuo sam četiri hica koja su ispaljena veoma brzo jedan za drugim. Istrčao sam na balkon i vidio komšiju Sinišu Miličevića kako leži na trotoaru. U čarapama sam strčao iz stana na ulicu da bih mu pokušao pomoći. Čim sam mu prišao vidio sam da krvari ispod plećke i da je živ, ali da teško diše. Pozvao sam i Hitnu pomoć i policiju - ispričao je Vido B.

Dodao je da se na mjestu zločina ubrzo okupilo mnogo ljudi koji su pokušali da pomognu.

- Jedan komšija se zaustavio sa terencem u koji smo stavili Miličevića i odvezli ga u bolnicu u Kasindol. Bio je još svjestan, međutim kako sam čuo, preminuo je na operacionom stolu - pojašnjava Vido.

Naglasio je da on nije nikog vidio da bježi, ali da je od komšija čuo da su s leđa vidjeli muškarca u crnoj majici kako trči prema haustoru obližnje zgrade.

Ubijeni Miličević je vlasnik ugostiteljskog objekta “Rodeo”, a zajedno sa bratom je navodno imao i firmu.

Istragu ovog zločina su preuzeli Republičko tužilaštvo i Uprava za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

- Tužilac je djelo okarakterisao kao teško ubistvo. Obavljen je uviđaj i izuzeti su tragovi sa lica mjesta. U toku je intenzivna istraga s ciljem pronalaska osobe koja je počinila ubistvo i utvrđivanja svih okolnosti - rekli su u MUP-u RS ne navodeći detalje.

Komšije Miličevića za njega imaju samo riječi hvale i u nevjerici govore da ne mogu ni pretpostaviti zbog čega je ubijen.

- Bio je čovjek za primjer, koji je svima pomogao, a kada god se skupljao novac za bilo šta, on je bio prvi koji bi pomogao. Držao je svadbeni salon i kafić “Rodeo” i od toga izdržavao porodicu - ispričao je Vido B.

Slično o Miličeviću pričaju i ostali mještani Dobrobosanske ulice i poznanici. Niko za njega nije rekao ružnu riječ. Međutim, prema nezvaničnim informacijama Miličević se nekada družio sa poznatim kriminalcem Đorđem Ždralom, koji je osuđen na 20 godina robije. Ranije je navodno osuđivan na novčane kazne i tri mjeseca zatvora zbog nekih sitnih krivičnih djela i prekršaja. Međutim u posljednje vrijeme duži period nije dolazio u sukob s zakonom i nema ga u policijskim dosijeima.

Povrede

U bolnici Kasindo kazali su da je Siniša Miličević dovezen privatnim vozilom u četvrtak oko 22.45 časova.

- Pacijent je primljen sa teškim povredama, ali je bio svjestan. Imao je povrede sa desne strane grudnog koša i abdomena. Ljekari su odmah pristupili dijagnostici, urađena je drenaža, ali je gubio mnogo krvi. Prebačen je u operacionu salu zbog sumnje da ima povrede unutrašnjih organa i krvnih sudova. U međuvremenu je ustanovljeno da ima i povrede jetre. Preminuo je sat nakon intervencije zbog gubitka krvi. Krv je stalno nadoknađivana, anesteziolog je pokušavao reanimaciju, ali, nažalost, bez uspjeha - kazao je portparol bolnice Dalibor Bošković i dodao da se odmah po prijemu moglo zaključiti da su povrede nanesene oružjem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana