Истрага настављена, полиција се повукла са терена

Срна
Истрага настављена, полиција се повукла са терена

Приједор - Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске повукли су се са терена и више не претражују подручје Ракелића и Марићке гдје су у петак, 27. маја, три маскирана и наоружана лица слетјела с пута, запалила аутомобил у којем су била и потом побјегла у непознатом правцу.

Портпарол Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Приједор Марија Матић потврдила је Срни да се потрага више не води на терену, али да се она наставља оперативним радом из базе гдје се предузимају друге мјере и радње с циљем проналажења актера овог догађаја.


"Припадници полиције се не налазе више на подручју гдје се у петак одвијао догађај који је побудио пажњу јавности, али се потрага за тим лицима наставља као и истрага о свим околностима које су до овог догађаја довеле", истакла је Матићева.

Иако се у петак говорило да су наоружана лица пуцала на раднике који су радили на одржавању пута и који су настојали да им помогну мислећи да је ријеч о саобраћајној несрећи, из ЦЈБ-а Приједор је раније саопштено да је истрагом утврђено да није било пуцања из ватреног оружја, већ су се чуле експлозија стакла и гума запаљеног аутомобила, које су личиле на пуцњаву.

Претраживањем терена нису пронађене чауре метака.

У Ракелићима код Приједора, који су 27. маја због наоружаних разбојника били под опсадом полиције, сада је мирно. Догађај је узнемирио је мјештане, али се живот у селу нормализовао и људи обављају свакодневне послове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана