Istočno Novo Sarajevo: Izboden nožem u napuštenoj zgradi

Nebojša Tomašević
Istočno Novo Sarajevo: Izboden nožem u napuštenoj zgradi

Istočno Sarajevo - Damir N. iz Sarajeva teže je povrijeđen kada ga je nepoznata ženska osoba ubola nožem u napuštenoj zgradi u ulici Stefana Nemanje u Istočnom Novom Sarajevu.

U policiji su kazali da im je ovaj slučaj prijavljen 10. oktobra i da je u toku istraga s ciljem utvrđivanja okolnosti događaja i utvrđivanja identiteta napadača.

- Nakon prijave da je jedna osoba povrijeđena nožem u ulici Stefana Nemanje, policija je izašla na mjesto događaja. Tu je zatekla povrijeđenog N. D. On je izjavio da ga je nožem ubola ženska osoba koja se predstavila kao M. P. Do ranjavanja je došlo u napuštenoj i razrušenoj zgradi. Kazao je da ga je ubola dva puta i dodao da nije siguran kako se ta žena zove - rekli su u CJB Istočno Sarajevo.

Dodali su da je po nalogu dežurnog tužioca u Istočnom Sarajevu pokrenuta istraga s ciljem otkrivanja izvršioca i rasvjetljavanja ovog krivičnog djela.

Istakli su da ne mogu otkriti detalje dok ne bude pronađena žena koju za ubadanje tereti oštećeni i dok se ne utvrdi njen pravi identitet.

- Za sada motiv sukoba kao i prave okolnosti nisu tačno utvrđeni. Imamo samo izjavu povrijeđenog, ali ništa više. Tek kada pronađemo osobu koju je oštećeni N. D. naveo kao napadača, moći ćemo da govorimo više i da vidimo o čemu se ovdje zaista radi - rekli su u policiji.

Prema nezvaničnim informacijama, osim žene koju Damir sumnjiči za napad, u ovom događaju je navodno učestvovao još jedan muškarac.

- Po svemu sudeći, svi oni su se poznavali i dogovorili su se da se nađu u napuštenoj zgradi. Navodno je taj muškarac, čiji identitet se još utvrđuje, prvi napao Damira. On je uspio da se odbrani, ali tad je djevojka koja je prisustvovala obračunu ubola Damira nožem. Nakon toga napadači su pobjegli. Damir je uspio da izađe iz napuštene zgrade i pao je na ulicu, gdje su ga vidjeli prolaznici koji su pozvali policiju - kazao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da napadnuti Damir nije mogao dati tačno ime napadača kao ni motiv napada na njega i uzrok sukoba. Ovaj izvor je naglasio da postoje indicije da se ovdje radi o kriminalnom obračunu zbog ranijih neraščišćenih računa.

Bolnica

Povrijeđeni Damir N. nakon ukazane prve pomoći prevezen je u sarajevsku bolnicu "Koševo" gdje je zadržan na liječenju.

Iz ove bolnice juče do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" nisu saopštili kakve je on povrede zadobio i kakvo je njegovo zdravstveno stanje. Poznato je samo da je uboden dva puta nožem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana