Испитан Емилио Балдо, осумњичени за убиства

Срна
Испитан Емилио Балдо, осумњичени за убиства

Бањалука - У Републичком јавном тужилаштву у Бањалуци завршено је испитивање Емилија Балде, осумњиченог за убиства Славише Крунића и Жарка Павловића и биће предат бањалучком Окружном суду, уз приједлог за одређивање притвора, потврђено је Срни из Тужилаштва.

Портпарол Републичког јавног тужилаштва Драгица Тојагић рекла је Срни да ће Балдо бити предат у надлежност судији за претходни поступак бањалучког Окружног суда, уз приједлог за одређивањем мјере притвора.

Рочиште за одређивање притвора осумњиченом биће одржано сутра.

У понедјељак, 22. априла, увече у Гламочанима код Бањалуке убијени су власник компаније “Сектор секјурити”, “Житопека”, “Житопродукт”, “Сектор АДС” и “Сектор ЗОС” Славиша Крунић, његов возач Жарко Павловић и један од нападача Жељко Ковачевић.

Полиција је ухапсила двојицу осумњичених - Емилија Балду и Горана Милановића, а потјерница је расписана за Бенедијем Ђукановићем.

Из Министарства правде Републике Српске данас је саопштено да је Жељку Ковачевићу, који је убијен у Гламочанима, престао условни отпуст 23. децембра прошле године, а осумњиченом за убиство Емилију Балди доношењем рјешења о амнестији Основног суда Бањалука 22. јануара ове године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана