Iscjeliteljku iz Brčkog lopovi olakšali za 890.000 KM

Nebojša Tomašević
Iscjeliteljku iz Brčkog lopovi olakšali za 890.000 KM

Brčko - Brčanska iscjeliteljka koja tvrdi da liječi Kuranom Nizama Al Raisa navodno se našla na meti provalnika, koji su je, kako se nezvanično saznaje, olakšali za oko 890.000 maraka.

Krađu je policiji 3. aprila prijavila Nizamina kćerka i rekla da su iz kuće njene majke u naselju Cerik ukradena oko dva miliona maraka. Izvor blizak istrazi je kazao da je uviđajem pronađena veća količina novca i da nije ukradeno onoliko koliko je prijavljeno.

- U odnosu na prijavljenu sumu, utvrđeno je da nedostaje oko 890.000 KM - rekao je ovaj izvor.

Prostom računicom može se utvrditi da je policija u kući iscjeliteljke pronašla oko 1,1 milion maraka. Međutim, u brčanskoj policiji nisu mogli da potvrde da li je opljačkana Nizama ili neko drugi, niti da kažu koliko novca i šta je sve tačno ukradeno. Šef Operativno-komunikacijskog centra Policije Brčko distrikta Halid Emkić potvrdio je da je prijavljena pljačka veće količine novca, ali nije mogao detaljnije govoriti o tome.

- Policiji je Brčanka prijavila da su nepoznate osobe iz kuće njene majke u mjestu Cerik ukrale veću količinu novca, zlatnog nakita i dokumentacije. Tokom uviđaja utvrđeno je da se pljačka najverovatnije dogodila između 1. i 3. aprila ove godine. Istragom je utvrđeno da nisu ukradeni zlatni nakit niti dokumentacija, jer su oni pronađeni - objasnio je Emkić.

Dodao je da je slučaj prijavljen nadležnom tužilaštvu i da je pokrenuta istraga s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ove krađe. Emkić nije mogao da kaže na koji način su lopovi ušli u kuću da bi se domogli novca.

U tužilaštvu Brčko distrikta potvrdili su da im je prijavljena krađa veće količine novca i da je u toku istraga.

"Glas Srpske" pokušao je da kontaktira sa iscjeliteljkom, ali nismo uspjeli da je dobijemo, jer su brojevi telefona bili nedostupni. Njena biografija je više nego zanimljiva, a sudeći po onome šta je navedeno na društvenim mrežama, ona navodno liječi brojna oboljenja, ali je spremna i da se uhvati u koštac sa crnom magijom i drugim problemima. Nizama, kako se može pronaći na društvenoj mreži "Fejsbuk", je "kraljica alternativne medicine" i ona je, između ostalog, i "bioenergičar, iscjelitelj crne magije. Za nju se navodi i da je "vidovnjak, ali i parapsiholog".

Grupa

Na "Fejsbuku" Nizama ima grupu pod nazivom "Skidanje crne magije Kraljica Nizama-Al-Raisa". Tu se navodi da je Nizama brend u duhovnom iscjeljenju na području Evrope. Nizama, na toj grupi ističe da liječi uz pomoć "svetog Kurana i skida crnu magiju, otklanja uroke, nagaze i ograme". "Kraljica Nizama otklanja ludilo, depresiju, noćno mokrenje, strah, bolove u tijelu, glavobolju, migrenu, sterilitet, želučane tegobe, govorne mane. Uspješno se bori protiv svih ovisnosti o porocima".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana