Inspektoru Slavku Stojičiću kazna šest mjeseci zatvora i 20.000 KM

Nebojša Tomašević
Inspektoru Slavku Stojičiću kazna šest mjeseci zatvora i 20.000 KM

Banjaluka - Republički inspektor za poslove zaštite od požara Slavko Stojičić iz Kozarske Dubice, optužen za primanje 1.100 maraka mita, priznao je krivicu i zaključio sporazum sa Specijalnim tužilaštvom RS, saznaje "Glas Srpske".

Prema tom sporazumu, on bi trebalo da bude osuđen na pola godine zatvora i novčanu kaznu od 20.000 maraka. Takođe je predviđeno da mu sud izrekne i mjeru zabrane obavljanja poslova inspektora u trajanju od dvije godine.

Ovaj sporazum biće upućen banjalučkom Okružnom sudu na razmatranje. U ovom sudu nisu mogli da kažu da li su dobili sporazum i za kada će biti zakazano ročište za njegovo razmatranje.

Prema optužnici, Stojičić je primio 1.100 maraka mita od direktora preduzeća "Kolorteks" Novi Grad. Optužnica ga tereti da je od septembra 2014. do 15. juna ove godine u prijedorskom odjeljenju Republičke uprave za inspekcijske poslove zahtijevao i primio navedeni iznos od direktora "Kolorteksa". Novac je tražio kako ne bi kaznio preduzeće za navodne uočene nepravilnosti.

Stojičić je uhapšen 15. juna ove godine u akciji policije kodnog imena "Kolor". Uhapšen je po naredbi Specijalnog tužilaštva RS. Prilikom hapšenja kod njega su pronađene obilježene novčanice.

Inspektori su sve češće na optuženičkim klupama. Republički tržišni inspektor Marjana Vučković (59) iz Banjaluke nedavno je osuđena u banjalučkom Okružnom sudu na godinu zatvora i 5.000 maraka kazne zbog primanja mita od 500 maraka. Inspektor Poreske uprave RS Željko Orelj iz Banjaluke u decembru 2014. godine osuđen je na dvije i po godine zatvora zbog 20.000 maraka mita…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana