Инспектори нису украли дрогу

Н. Т.
Инспектори нису украли дрогу

Бањалука - Према свједочењу Рајка Слијепчевића (40) из Прњавора бивши полицијски инспектори Срђан Радуловић (34) и Огњен Стијак (34) нису украли 200 грама наркотика током акције у којој је пао поменути свједок. Они су оптужени за организовани шверц дроге.

- Чуо сам приче да је од моје дроге нестало 200 грама, али то није тачно. Било је 1.680 грама дроге коју сам сакрио, након што је полиција то пронашла извагано је 1.600 грама. Недостајало је 80 грама и од те количине знам да је Саша Станковић продао 50 грама, док је остало могло да калира или је он то потрошио. Признао сам кривицу за то пред Тужилаштвом БиХ и рекао им гдје је дрога и колико је има - казао је Слијепчевић, који је био свједок одбране оптужених.

Слијепчевић је раније дао идентичну изјаву нотару у КПЗ-у Бањалука на Туњицама, а појаснио је да је прије давања изјаве контактирао са Радуловићем.

Током испитивања овог свједока дошло је до краће препирке између републичког тужиоца Живане Бајић и Радуловићевог адвоката Милана Романића. Бајићева је казала да не може да испита свједока јер јој одбрана није на вријеме јавила да ће га предложити. На то је Романић казао да му је нејасно да тужилац који води случај пет година не може да испита свједока.

Радуловић и Стијак су оптужени да су дио групе која је препродавала дрогу од 2011. до октобра 2013. године. Овај двојац раније је правоснажно осуђен на  16 и по година затвора због организованог шверца наркотика. Стијак је  добио пет и по, а Радуловић 11 година робије. Међутим ту пресуду Врховног суда РС укинуо је Уставни суд БиХ због повреде права на правично суђење и вратио предмет на ново одлучивање.

Суђење инспекторима јуче је накратко прекинуо стршљен, који је ушао у судницу и пуна два часа покушавао да изађе, па је слетио на главу и леђа новинара који је пратио рочиште. Након тога опасни инсект је одлетио до клупе оптуженог Стијака, који га је убио  доказним списима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана