Инспектора ударио флашом и гађао телефоном

Н. Т.
Инспектора ударио флашом и гађао телефоном

Пале - Његош Пурковић (32) из Пала, познат по крађама возила и другим тешким кривичним дјелима, ухапшен је након што је пивском флашом ударио полицајца, на кога је бацио и мобилни телефон, сазнаје “Глас Српске”.

Све се десило у понедјељак, пола часа иза поноћи, у паљанској улици Сердар Јанка Вукотића, када је полицијски инспектор  ушао у кафић у којем је био Пурковић.

- Чим је видио инспектора, почео је да му добацује и говори да је леват. Псовао му је мајку и у једном моменту кренуо према њему, а он га је одгурнуо и изашао из локала. Међутим, Пурковић је зграбио пивску флашу и потрчао за њим - казао је извор близак истрази.

Додао је да је осумњичени након изласка из кафића и инспектора погодио флашом у груди, а затим на њега бацио и телефон. Према ријечима извора, на мјесто догађаја убрзо је стило полицијско појачање, па је нападач брзо савладан.

Из Полицијске управе Источно Сарајево, наводећи иницијале, у понедјељак су саопштили да Пурковића терете за напад на службено лице у вршењу службене дужности.

- Осумњиченог Њ. П. теретимо да је 19. новембра око 00.30 часова у једном угоститељском локалу напао полицијској службеника. Прво га је вријеђао, а затим и физички насрнуо на њега - казали су у полицији.

Додали су да је осумњичени након испитивања предат у надлежност Окружном тужилаштву Источно Сарајево.

Пурковић је одраније познат по тешким кривичним дјелима, а у полицији има подебљи досије, углавном због крађа возила. Током октобра 2009. године рањен је у размјени ватре са полицијом Кантона Сарајево након што им је покушао побјећи у украденом “аудију А6”. Годину раније Пурковић је пуцао на полицајце који су га покушали ухапсити у Палама. Важи за једног од нових предводника група из криминалног миља у Палама, а у више наврата је затваран и суђено му је због крађе аута. Осуђиван је и због напада на полицију. Повезиван је и с ауто-мафијом, а у јануару ове године ухапшен је због организоване крађе возила. Из притвора је пуштен мјесец касније уз мјере забране.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана