Инспектор одузео дрогу од оптуженог

Небојша Томашевић
Инспектор одузео дрогу од оптуженог

Бањалука - Инспектор у Полицијској управи Бањалука Миодраг Вуковић у бањалучком Окружном суду изјавио је да је од оптуженог Ведрана Бодирожу (32) током претреса прошле године одузео одређену количину кокаина.

Инспектор Вуковић изјаву је дао као свједок Окружног тужилаштва у предмету који се води против Бодироже и још пет оптужених.

На оптуженичкој клупи се налазе још суспендовани радник бањалучког градског предузећа „Аквана“ и боксерски судија Јеленко Тамбурић (53), његова супруга Весна (60), затим Небојша Микић (39) из Бањалуке и Неџад Омерагић (45) из Брода.

Свједок Вуковић је казао да је лани, 18. марта, претресао „мерцедес“ након дојаве колеге Бојана Гњатовића.

- Звао нас је телефоном и рекао да се „мерцедес“ креће од Кочићевог вијенца према насељу Обилићево и Зеленом мосту и да би требало да га контролишемо. Пошто је била гужва, возило је стало испред моста и пришли смо му и контролисали га. Утврдио сам да је возач Ведран Бодирожа био под утицајем дроге или алкохола. Наркотике смо код Бодироже нашли у панталонама или доњем вешу, не сјећам се сада тачно гдје - рекао је Вуковић.

Његов колега Гњатовић казао је да је „мерцедес“ уочио у Крфској улици у близини куће оптуженог Огњена Бранковића који је полицији познат по шверцу наркотицима.

- Бодирожа је изашао из возила, отишао у кућу Бранковића и вратио се за минут-два. Из искуства сам знао да је то начин на који се узима дрога и кренуо сам да га пратим, па сам позвао колегу Вуковића да их прегледа. Он је пристао и код Бодироже је нађена дрога - рекао је Гњатовић.

Свједок тужилаштва Милан Јаворац изјавио је да је од оптуженог Бодироже куповао дрогу четири пута.

- Након договора ишао сам његовој кући. Њему дам паре, а он мени дрогу - рекао је Јаворац.

Одбрана оптужених приговорила је исказима свједока и истакла да оно што је рекао свједок Јаворац није ни обухваћено оптужницом. Оптужени Бранковић је истакао да полицајци нису никако могли да виде с улице да ли неко улази у његов стан или не јер кућа има више станова.

Оптужница

Оптужница терети Огњена Бранковића, Јеленка Тамбурића његову супруга Весну и њеног сина Ведрана Бодирожу, Небојшу Микића и Неџада Омерагића да су чинили злочиначко удружење које је од јуна 2015. до марта 2017. године континуирано продавало кокаин. Групом је руководио Бранковић који је и набављао наркотике. Продају и набавку дроге су договарали путем телефона. У тим договорима за кокаин су употребљавали шифре као што су „гуме“, „бјелан“, „гудро“, „бомбонице“. Јеленка оптужница терети и за недозвољену трговину јер је нелегално набавио и на радном мјесту у Градском олимпијском базену Бањалука држао медицинске таблете „ксалол“ због илегалне продаје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана