Инцидент у Слатини код Фоче: Упуцао ловца умјесто дивље свиње

Глас Српске
Инцидент у Слатини код Фоче: Упуцао ловца умјесто дивље свиње

Фоча - Ловац Саша Марић (36) из Фоче рањен је у предјелу главе и груди када га је у шуми у Слатини код Фоче грешком упуцао Зајко Џанко (29) из Сарајева, који је пуцао у њега мислећи да је ријеч о дивљој свињи.

Према незваничним информацијама, Марић је у недјељу био у лову са Ловачким друштвом из Фоче, док је Џанко, који је члан ловачког друштва из Сарајева, тог дана био у посјети родитељима, повратницима у Фочу. Џанко је са оцем кренуо у лов, а до рањавања је дошло око 11 часова када је чуо шуштање у грмљу и помислио да је наишла дивља свиња. Из ловачке пушке испалио је два метка у правцу Марића и ранио га. Убрзо је стигла хитна помоћ, која је превезла повријеђеног у Универзитетску болницу у Фочи, гдје су му констатоване повреде које нису опасне по живот.

- Добили смо пријаву да је мушкарац М. С. довезен у болницу са повредама нанесеним ватреним оружјем приликом лова. Извршили смо увиђај, а извршиоца пронашли у селу Бољесовићи, који је у потпуности признао кривично дјело. Од њега је одузета ловачка пушка и муниција - рекла је портпарол Полицијске управе Фоча Свјетлана Говедарица.

Из ЛУ "Бакић", при којем дјелује секција "Слатина", чији је Марић члан, кажу да се овакви инциденти дешавају код криволова. Наглашавају да код ловачких удружења постоје кодекси и правила понашања који спречавају несреће.

- Сваки ловац мора имати на себи флуоресцентно обиљежје, односно прслук, ловачку дозволу, оружни лист, а неопходна му је и дозвола лововође за лов - рекао је предсједник ЛУ "Бакић" Властимир Продановић.

Инцидент у коме су актери такође били ловци десио се у недјељу навече у тузланском насељу Чакловићи, у којем је претучен и избоден С. М. (41). До туче је дошло када је С. М. упозорио групу ловаца да се удаље са његовог посједа. Потом је дошло до препирке и туче. Полиција у Тузли убрзо је ухапсила тројку С. Х., С. О. и Н. О.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана