Incident u Goraždu: Odbornik pucao na kolegu jer je napustio stranku

Agencije
Incident u Goraždu: Odbornik pucao na kolegu jer je napustio stranku

Goražde - Odbornik Gradske skupštine u Goraždu Sead Tatarin uhapšen je jer je pijan pucao u ugostiteljskom objektu u naselju Vitkovići kod Goražda, nakon svađe sa dojučerašnjim stranačkim kolegom Ramizom Dragoljem, koji je napustio stranku.

U pucnjavi, koja se dogodila u noći između subote i nedjelje, nije bilo povrijeđenih. Kako prenose agencije, do pucnjave je došlo nakon što je Tatarin nekoliko puta prijetio Dragolju zbog toga što je napustio Stranku dijaspore.

Dragolj je za lokalne medije kazao da je to razlog zbog čega je pucano na njega te da je on stranku napustio zbog radnji "na koje nije želio pristati".

Prema riječima Dragolja, sve je počelo prijetnjama koje mu je Tatarin upućivao putem drugih ljudi te je on s namjerom da riješi situaciju u kasnim večernjim časovima svratio do lokalnog kafića.

- Rekao sam mu da to ne čini, priznajem da sam mu rekao ako to ne stane, da će se loše završiti, ali nije bilo fizičkog kontakta, jer sam od njega bio udaljen nekoliko metara. Izvadio je pištolj i, srećom, između nas je stao njegov prijatelj, nekako sam uspio doći do vrata i pobjeći, a onda sam začuo pucanj. Metak se odbio od asfalt uz moju nogu - ispričao je Dragolj, najavljujući da će pokrenuti tužbu protiv Tatarina za pokušaj ubistva.

Prema informacijama iz goraždanskog MUP-a, pucnjava je policiji prijavljena oko ponoći. D. R. se obratio dežurnoj službi Policijske stanice Goražde i prijavio da je T. S. pucao u njega u kafani u naselju Vitkovići.

Odmah nakon prijave na mjesto događaja je izašla policija, zajedno sa Jedinicom za podršku MUP-a Bosansko-podrinjskog kantona, te su potvrđeni navodi prijave, a ustanovljeno je i to da u pucnjavi nije bilo povrijeđenih osoba. Osumnjičeni T. S. uhapšen je oko 40 minuta nakon ponoći, a prilikom alkotestiranja utvrđeno je da je imao 1,68 promila alkohola u krvi. On je nakon toga smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde. Policija je u ugostiteljskom objektu pronašla pištolj iz kojeg je pucano, kao i jednu čauru.

O svemu je obaviješten i kantonalni tužilac, koji je, budući da je D. R. prije pucnjave napustio ugostiteljski objekat, djelo okarakterisao kao ugrožavanje bezbjednosti. (Agencije)++

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana