Имаму из Новог Града пријетио да ће му силовати жену и кћерку

nezavisne.com
Имаму из Новог Града пријетио да ће му силовати жену и кћерку

Приједор - Данел Рајковић (38) из Гацка осумњичен је за угрожавање безбједности имама Емира Нухића из Новог Града и чланова његове породице.

Наиме, како је саопштено из Полицијске управе Приједор, припадници ове ПУ су у сарадњи са полицијом из Гацка, под надзором Окружног јавног тужилаштва Приједор, идентификовали су Д.Р. и испитали га због сумње да је извршио кривично дјело угрожавање безбједности.

“Осумњиченом лицу Д.Р. на терет се ставља да је 3. и 16. марта путем друштвених мрежа Facebook и Messenger упутило пријетње по живот и тијело на штету вјерског службеника из Новог Града и чланова његове породице”, навели су из ПУ Приједор.

Након документовања и комплетирања предмета Окружном јавном тужилаштву Приједор против осумњиченог биће достављен извјештај за кривично дјело угрожавање безбједности.

Како сазнајемо, од осумњиченог је изузет рачунар, који ће послужити као доказ. Осумњичени је имаму пријетио “да би му силовао жену и кћерку у џамији, а он би то све гледао, те би га заклао и запалио џамију”. Осим тога, писао му је да би волио да Владимир Путин полуди и да почне да убија муслимане као што је Адолф Хитлер убијао Јевреје у Другом свјетском рату, а такође је пожелио да Путин почне бацати атомске бомбе по свим већим градовима са муслиманским већинским становништвом.

“Требало би бар преполовити број муслимана у свијету, јер ислам је зло. Треба вам измислити неку болест као што је ХИВ у Африци, па да крепате и дјеца да вам цркавају. Пала је на Маркале. Нож, жица, Сребреница”, само су неке од порука.

Сенад Братић, потпредсједник Народне скупштине РС, и Драган Давидовић, директор Републичког секретаријата за вјере, подржали су полицијске активности у којима је идентификован мушкарац који је пријетио имаму Нухићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана