Igrajući se trogodišnji Mehmed Ćeso upao u rijeku i utopio se

Sanja Amidžić
Igrajući se trogodišnji Mehmed Ćeso upao u rijeku i utopio se

Bugojno - Tijelo trogodišnjeg Mehmeda Ćese iz Bugojna, koji je nestao u ponedjeljak u mjestu Vesela, pronađeno je istog dana u rijeci Vesočnici u Bugojnu.

Mališanu se svaki trag izgubio oko 14 časova, dok se igrao u blizini kuće. Njegovo tijelo tokom potrage, u kojoj je učestvovala policija, pripadnici Gorske službe spasavanja i mještani, pronašao je jedan od komšija oko 23 časa, kada je u koritu rijeke koja protiče kroz ovo naselje primijetio leš. Na lice mjesta ubrzo su stigle nadležne službe koje su izvukle tijelo na obalu, a spoljašnjim pregledom je utvrđeno da je riječ o Mehmedu.

Kako se juče moglo čuti u Veseloj, dječak se kobnog dana igrao sa starijim bratom i još nekoliko drugara kod lokalne džamije i odjednom se izgubio.

- Bilo je četiri ili pet mališana. Igrali su se i trčali. U jednom momentu djeca su primijetila da nema Mehmeda, nakon čega su otišli njegovoj majci Belkisi i rekli da se on izgubio - kazala je komšinica, koja nije željela da joj objavimo ime.

Dodala je da je nesrećna žena otrčala mužu koji je toga dana radio kod komšije i rekla šta se dogodilo.

- Pozvali su policiju, a mještani su se ubrzo okupili i krenuli u potragu za dječakom. Više od stotinu ljudi podiglo se na noge da što prije nađu dijete. Ali, nažalost, sve se završilo kobno - kazala je ista komšinica.

Prema nezvaničnim informacijama, leš mališana pronađen je kilometar i po nizvodno od mjesta gdje su se djeca igrala, a pretpostavlja se da je uzrok smrti utapanje.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona juče su rekli da policija vodi istragu s ciljem utvrđivanja kako je nestao i stradao dječak u Bugojnu.

- Za sada nema sumnje da u ovom slučaju ima elemenata krivičnog djela. Dežurni tužilaca Tužilaštva Srednjobosanskog kantona odlučiće da li će tijelo biti poslato na obdukciju - kazali su u policiji. Cirbesova

Smrt u septičkoj jami

Slična tragedija dogodila se krajem 2015. godine kada je život izgubio trogodišnji Emrah Zejnilović nakon što je upao u septičku jamu na očevom imanju u mjestu Bukvik kod Brčkog. Nesreća se dogodila dok se mališan igrao u blizini kanalizacionog odvoda. On je iz jame izvučen nakon dvadesetak minuta, ali je borbu za život izgubio ubrzo u brčanskoj bolnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana