Identifikovan osumnjičeni za podmetanje požara u Banjaluci

Srna
Identifikovan osumnjičeni za podmetanje požara u Banjaluci

Banjaluka - Dvadesetogodišnjak iz Banjaluke čiji su inicijali S.Đ. uhapšen je zbog sumnje da je 27. aprila zapalio kombi "pežo" koji se nalazio na parking prostoru u Ulici Slobodana Jovanovića, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Usljed podmetnutog požara došlo je i do oštećenja na "škodi" koja se nalazila pored kombija.

Banjalučanina su identifikovali i uhapsili zajedničkim aktivnostima pripadnici Policijske stanice Banjaluka - Obilićevo i Centar.


Tokom ispitivanja utvrđeno je da je osumnjičeni izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti, jer je uz pomoć podesnog predmeta razbio staklo na kombiju marke žpežož i zatim ubacio flašu sa zapaljivom materijom, zbog čega je došlo do paljenja vozila, a od plamena su nastala i oštećenja na automobilu marke žškodaž koji je bio parkiran u blizini.

Osumnjičeni je na ovaj način pričinio znatnu materijalnu štetu, a kod njega su pronađeni i oduzeti predmeti koje je koristio za izvršenje krivičnog djela i koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, navodi se u saopštenju.

S.Đ. je nakon ispitivanja pušten na slobodu, a o svim saznanjima i prikupljenim informacijama obaviješten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj nadležnom tužilaštvu za pomenuto krivično djelo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana