И мајка одговара за смрт петнаестомјесечне бебе

Агенција
И мајка одговара за смрт петнаестомјесечне бебе

Подгорица/Тузла - Нермин Шишић (34) из Тузле вјероватно неће бити једини који ће одговарати због убиства петнаестомјесечног П. Ј, јер Више државно тужилаштво Црне Горе прикупља доказе на основу којих ће одлучити да ли ће због злочина над дјечаком одговарати и његова мајка Јелена Јововић (34).

У Тужилаштву су навели да има основа сумње да и мајка дјетета одговара за најтежи злочин, а највише због признања послије хапшења да је Шишић мјесецима скоро свакодневно тукао њеног сина.

- У току истраге, која је покренута против Н. Ш. због тешког убиства, и против Ј. Ј. због кршења породичних обавеза, провјерићемо и утврдити све чињенице и околности које су значајне за овај случај, након чега ћемо донијети коначну одлуку у кривичном поступку - рекли су у Вишем државном тужилаштву Црне Горе.

Јововићева је послије хапшења испричала да се Шишић у почетку нормално понашао према њеном дјетету, послије чега је у новембру почео да удара њеног сина јер му је сметало што дијете плаче.

- Говорио је да мали плаче из хира и ударао га отвореном шаком по устима, стиснутим песницама у лице, чупао га за уши. То се дешавало, не сваки дан, могуће на два-три дана, а дешавало се да, када се врати кући, примијети модрице на челу дјетета - казала је Јововићева послије хапшења.

Она је описала и догађај из јануара када су дјечаку нанијете такве повреде да су му помоћ указали и љекари Дјечије болнице. Тужиоцу је рекла да је на глави дјетета видјела повреде, али јој је Шишић казао да се дијете ударило о паркет. Њему је, тврди, тада рекла да то није од пада на паркет, већ да је он ударио дијете.

Јововићева је рекла да је Шишић, пошто је тада одвео дијете љекару, "неко вријеме" престао да га туче. Испричала је да је крајем јануара насилник поново почео да удара дјечака отвореном шаком по устима и да је то радио у њеном присуству. Опомињала је Шишића да то не ради и тада је долазило до свађе. Посљедње батине дјечак није преживио и од њихових посљедица преминуо је 5. фебруара. И Јововићева и Шишић се налазе у притвору.

Пропусти љекара

Тужилаштво провјерава да ли у поступцима љекара, који случај премлаћивања малишана нису пријавили полицији, има елемената неког кривичног дјела.

- Тужилаштво провјерава да ли је приликом збрињавања дјетета у Клиничком центру Црне Горе дошло до одређених пропуста здравствених радника тог центра - навели су из Тужилаштва. Из Клиничког центра је раније саопштено да је дјечак тада адекватно збринут, као и да љекари нису могли да закључе да је у питању насиље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана