I dalje se traga za odbjeglim Sejfovićem

Srna
I dalje se traga za odbjeglim Sejfovićem

Sarajevo - Policija i dalje traga za Amelom Sejfovićem koji je prije sedam dana pobjegao iz pritvorske jedinice Kazneno-popravnog zavoda /KPZ/ u Sarajevu, a pretpostavlja se da se krije na području opštine Visoko gdje je u toku pretraživanje terena.

U fokusu potrage je šuma iznad sela Tušnjići, a policija detaljno kontroliša sva vozila koja se kreću tim područjem.


Do sada je locirana koliba za koju policija vjeruje da ju je Sejfović koristio, kao i određena odjeća, prenose federalni mediji.

Policija moli građane da im prijave svaku informaciju koju imaju o bjeguncu. Prema opisu sa potjernice, Sejfović je visok oko 190 centimetara, krupne građe, težine oko 110 kilograma, duže zalizane kose koju veže u rep.

U potrazi učestvuju pripadnici Federalne uprave policije /FUP/ koji su angažovali i helikopter, Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona.

U međuvremenu je uhapšeno nekoliko lica koja su mu pomogla u bjekstvu, a među osumnjičenim su i trojica zaposlenih u KPZ Sarajevo.

Sejfović je 3. septembra pobjegao iz zatvora u Sarajevu gdje je sa još osam lica bio zatvoren zbog pljačke oko 300.000 KM iz Rajfajzen banke na Ilidži 2015. godine. Tada su, tokom bijega, u unakrsnoj vatri usmrtili biciklistu Kemu Bašića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana