И даље се трага за одбјеглим Сејфовићем

Срна
И даље се трага за одбјеглим Сејфовићем

Сарајево - Полиција и даље трага за Амелом Сејфовићем који је прије седам дана побјегао из притворске јединице Казнено-поправног завода /КПЗ/ у Сарајеву, а претпоставља се да се крије на подручју општине Високо гдје је у току претраживање терена.

У фокусу потраге је шума изнад села Тушњићи, а полиција детаљно контролиша сва возила која се крећу тим подручјем.


До сада је лоцирана колиба за коју полиција вјерује да ју је Сејфовић користио, као и одређена одјећа, преносе федерални медији.

Полиција моли грађане да им пријаве сваку информацију коју имају о бјегунцу. Према опису са потјернице, Сејфовић је висок око 190 центиметара, крупне грађе, тежине око 110 килограма, дуже зализане косе коју веже у реп.

У потрази учествују припадници Федералне управе полиције /ФУП/ који су ангажовали и хеликоптер, Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево и Зеничко-добојског кантона.

У међувремену је ухапшено неколико лица која су му помогла у бјекству, а међу осумњиченим су и тројица запослених у КПЗ Сарајево.

Сејфовић је 3. септембра побјегао из затвора у Сарајеву гдје је са још осам лица био затворен због пљачке око 300.000 КМ из Рајфајзен банке на Илиџи 2015. године. Тада су, током бијега, у унакрсној ватри усмртили бициклисту Кему Башића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана