И бивши директор шумарије у колу са шумокрадицама

nezavisne.com
И бивши директор шумарије у колу са шумокрадицама

Источно Сарајево - Драган Видојевић (55), донедавни директор Шумског газдинства “Романија” Соколац, те још 23 лица приведени су у наставку акције “Силва”, који је реализован на подручју Источног Сарајева против осумњичених за крађу и пустошење шума, те остала кривична дјела.

Акцијом су, како сазнају “Независне”, обухваћени и Јован Голијан (30), Ђорђе Радић (34), Јово Добриловић (41), Горан Галавић (59), Немања Телетина (35) те Давор Сорак (43).

Приведени су, како сазнајемо, и Бранимир Дангубић (29), Славојко Мухаремовић (53), Радомир Бартула (51), Ненад Лопатић (46), Миломир Голијан (59), Роберт Цвијетић (45), Данко Караџић (48), Српко Делић (39), Далибор Маринковић (34), Његослав Дубочанин (36), Милош Газија (49) те Александар Матић (33).

Осумњичени су и Павле Каповић (32), Момчило Савчић (34), Слађа Шепур (37), Огњен Мухаремовић (27) и Вела Мухаремовић (57).

“Независне” незванично сазнају да их полиција терети да су као организована криминална група крали дрвне сортименте.

“Теретимо их да су и прикривали трагове и доказе тих крађа”, рекао је наш саговорник, упућен у истрагу.

Како је додао, у том процесу, како се сумња, постојали су и повлаштени купци при откупу шуме, а осим тога фингирани су и извјештаји који се односе на количине и класу дрвне масе.

“Све то је, како се сумња, рађено на подручју више општина, и то Сокоца, Рогатице и Пала”, рекли су из полиције.

Уз навођење иницијала осумњичених, из МУП-а РС су јуче потврдили привођење 24 лица и претрес више локација, те додали да су акцију “Силва” наставили Крим-полиција, у сарадњи са Полицијском управом Источно Сарајево и Републичком шумарском инспекцијом.

Полицајци су, према доступним подацима, одузели радне машине и возила на двије локације у Сокоцу. Међу заплијењеним аутима су по један порше и џип.

Подсјетимо, у акцији “Силва” је прије десетак дана ухапшено 21 лице, укључујући и управника тамошње шумарије, те лугаре и њихове остале колеге.

Окружни суд у Источном Сарајеву је, подсјећања ради, одредио притвор за пет ухапшених прије десетак дана, док је преосталих 16 пуштено на слободу.

Оптуживао мјештане

Занимљиво је да је Драган Видојевић прије неколико мјесеци изјавио да бесправна сјеча и те како утиче на пословање ШГ “Романија”, у којем је тада био вршилац дужности директора.

“У бесправној сјечи највише учествују мјештани, који шуму продају људима са стране”, рекао је тада Видојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана