Хтјела да отјера пса па ранила сестру

Невена Бунић
Хтјела да отјера пса па ранила сестру

Велика Кладуша - Тинејџерка (15) из Велике Кладуше лакше је повријеђена када ју је хицем из ваздушне пушке погодила годину старија сестра, а све у намјери да је одбрани од пса луталице.

Овај необичан случај десио се у сриједу када је пас луталица напао дјевојке које су биле у дворишту. Шеснаестогодишњакиња је отрчала у кућу и узела очеву ваздушну пушку да би одбранила млађу сестру.

- Пуцањем из овог оружја хтјела је да преплаши пса, али је умјесто тога погодила сестру која је почела да вришти од болова. Након пуцња и пас је побјегао - рекао је извор близак истрази.

У полицији су рекли да су испитали тинејџерку која је случајно ранила сестру.

- Радимо на расвјетљавању кривичног дјела изазивање опште опасности. Пошто се ради о малољетним лицима, не можемо давати више информација - рекли су у Министарству унутрашњих послова Унско-санског кантона.

Осим петнаестогодишњакиње, због паса луталица недавно је рањено и њених двоје суграђана, а ове животиње често нападају становнике Велике Кладуше. Средином фебруара ове године полиција је испитала Е. Карајића (31) због сумње да је хицем из ваздушне пушке тешко ранио рођака Е. Карајића (37) испред своје куће у Трнову у Великој Кладуши. Одмах након рањавања на лице мјеста дошла је полиција и испитала млађег Карајића. Наводно је тридесетједногодишњак био изнервиран што му ове животиње стално долазе пред кућу.

Пуцњем је хтио да их  отјера, па је грешком ранио рођака у поткољеницу. По повријеђеног је дошла хитна помоћ која га је превезла до болнице у Бихаћу. 

Хицем из ваздушне пушке у јануару лакше је рањена и Н. Г. (34) када ју је хицем из ваздушне пушке грешком погодио комшија Мујо Реџић (41) испред своје куће у Голубовићима код ове општине. Наводно је Мујо пуцао на псе луталице који су му напали стадо оваца, па је грешком погодио комшиницу која се налазила стотинак метара од њега. Случај је полицији пријавила радница Дома здравља, гдје је жена збринута.

Кућно лијечење

Када је видјела шта је урадила, тинејџерка која је грешком ранила сестру се препала и одмах је позвала хитну помоћ.

- Повријеђена дјевојчица је збринута у Дому здравља у Великој Кладуши, а након санирања повреда пуштена је на кућно лијечење - рекли су у полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана