Хрватски језик у дневнику и књижицама

М. Л.
Хрватски језик у дневнику и књижицама

Пелагићево - У подручној школи Горња Трамошница у Пелагићеву биће омогућено да четворо дјеце хрватске националности изучавају хрватски језик и вјеронауку, истакао је министар просвјете и културе РС Дане Малешевић.

Малешевић је рекао да је на јучерашњем састанку у овој школи констатовано да је настава у претходном периоду обављана по плану и програму Посавског кантона.

- Није удовољено захтјеву родитеља да буде запослена нова професорка разредне наставе. Наведене предмете ће предавати професорка разредне наставе која је прошла на конкурсу и која већ ради у тој школи - рекао је Малешевић.

Директор Основне школе "Васо Пелагић" у Пелагићеву Олга Лазић истиче да школи још није достављена писмена одлука министра, али да ће то ускоро бити учињено.

- Министар је усмено наложио да та четири ученика похађају наставу по плану и програму РС, али да уче хрватски језик и да се изводи национална група предмета - рекла је Лазићева.

С друге стране, родитељ једног од ученика Иво Камењашевић тврди да ће настава за ове ђаке бити организована по хрватском плану и програму.

- Договорено је да ће се у школи радити као и до сада, што значи по хрватском плану и програму. Дјеца ће имати националну групу предмета. Доћи ће и нова учитељица која ће учити дјецу на матерњем језику - рекао је Камењашевић.

Он је поручио да се дјеца, која већ 22 дана не долазе на наставу, у понедјељак враћају у школске клупе јер су захтјеви родитеља испуњени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана