Hrvatska izručila bivšu mis BiH

N. T.
Hrvatska izručila bivšu mis BiH

Sarajevo - Bivša mis BiH Slobodanka Tošić (29), optužena u predmetu "Lutka" za organizovani kriminal i umiješanost u ubistvo, uhapšena je u Hrvatskoj i izručena BiH.

Tošićeva je uhapšena na osnovu potjernice Tužilaštva BiH. Ona je već duže u bjekstvu i pobjegla je ne odazvavši se na suđenje. Nakon toga je za njom i raspisana potjernica.

Tošićeva je u okviru predmeta "Lutka" optužena za umiješanost u pokušaj ubistva Đorđa Ždrale, koji se trenutno nalazi u zatvoru i zbog ubistva bivšeg načelnika Uprave policije MUP-a RS Ljubiše Savića Mauzera. Njen predmet je od ostalih optuženih razdvojen na zahtjev njenog advokata Nenada Rubeža, koji je taj zahtjev obrazložio činjenicom da se Tošićeva spominje samo u jednoj tački optužnice.

Tošićeva je i bivša djevojka Darka Eleza, koji je u predmetu Lutka optužen sa još 31 osobom. U predmetu "Lutka" trenutno se sudi Bojanu Cvijanu i još 20 optuženih za više ubistava i pljačku oko 1,8 miliona maraka iz Pavlović banke i druga teška djela. Oni se terete i za pljačku transporta novca od oko 2,2 miliona evra Privredne banke Sarajevo u junu 2006. godine, za pokušaj pljačke oko 2,2 miliona KM iz Nove banke a.d. Bijeljina u poslovnici u Istočnom Sarajevu u novembru 2005. godine, kao i za pljačku oko 670.000 KM iz Pošte 2 u Sarajevu u junu 2009. godine. Na teret im se stavlja i ubistvo Vladimira Mačara, slučajnog prolaznika Rade Magazina, Borisa Govedarice i Zorana Goluba.

U ovom slučaju 17. juna ove godine Sud BiH je na 13 godina zatvora osudio Vasu Ljubibratića iz Trebinja zbog organizovanog kriminala i pljački Privredne banke Sarajevo i Pošte 2 u Sarajevu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana