Хрватска изручила бившу мис БиХ

Н. Т.
Хрватска изручила бившу мис БиХ

Сарајево - Бивша мис БиХ Слободанка Тошић (29), оптужена у предмету "Лутка" за организовани криминал и умијешаност у убиство, ухапшена је у Хрватској и изручена БиХ.

Тошићева је ухапшена на основу потјернице Тужилаштва БиХ. Она је већ дуже у бјекству и побјегла је не одазвавши се на суђење. Након тога је за њом и расписана потјерница.

Тошићева је у оквиру предмета "Лутка" оптужена за умијешаност у покушај убиства Ђорђа Ждрале, који се тренутно налази у затвору и због убиства бившег начелника Управе полиције МУП-а РС Љубише Савића Маузера. Њен предмет је од осталих оптужених раздвојен на захтјев њеног адвоката Ненада Рубежа, који је тај захтјев образложио чињеницом да се Тошићева спомиње само у једној тачки оптужнице.

Тошићева је и бивша дјевојка Дарка Елеза, који је у предмету Лутка оптужен са још 31 особом. У предмету "Лутка" тренутно се суди Бојану Цвијану и још 20 оптужених за више убистава и пљачку око 1,8 милиона марака из Павловић банке и друга тешка дјела. Они се терете и за пљачку транспорта новца од око 2,2 милиона евра Привредне банке Сарајево у јуну 2006. године, за покушај пљачке око 2,2 милиона КМ из Нове банке а.д. Бијељина у пословници у Источном Сарајеву у новембру 2005. године, као и за пљачку око 670.000 КМ из Поште 2 у Сарајеву у јуну 2009. године. На терет им се ставља и убиство Владимира Мачара, случајног пролазника Раде Магазина, Бориса Говедарице и Зорана Голуба.

У овом случају 17. јуна ове године Суд БиХ је на 13 година затвора осудио Васу Љубибратића из Требиња због организованог криминала и пљачки Привредне банке Сарајево и Поште 2 у Сарајеву.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана