Heroin prodavali u Doboju i Derventi

Dijana Dujić
Heroin prodavali u Doboju i Derventi

Doboj - U policijskoj akciji "Štampač" juče su uhapšene četiri osobe zbog neovlašćene proizvodnje i prometa opojnih droga na području Doboja i Dervente.

Prema nezvaničnim informacijama zbog prodaje heroina u Doboju je uhapšen Alen Musić, u Usori  Laris Travančić, u Tešnju Haris Kurtić, dok je u Sarajevu priveden Ademir Kreho.

Kako je rekao na konferenciji za novinare načelnik Kriminalističke policije dobojskog Centra javne bezbjednosti Miroslav Milojević, akciju su na području Doboja i federalnih opština Usora, Tešanj i Sarajevo realizovali policija iz Doboja, federalno i ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog i Kantona Sarajevo.

Milojević je precizirao da je riječ o organizovanoj grupi i višestrukim povratnicima u kriminal.

- Tokom pretresa na četiri lokacije, po jedna u Doboju, Usori, Tešnju i Kantonu Sarajevo, pronađen je veći broj mobilnih telefona, SIM kartica, opreme za pakovanje opojne druge i drugi predmeti - naveo je Milojević.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade biti predati u nadležnost javnog tužilaštva Doboj zbog neovlašćene proizvodnje i prometa opojnih droga, za šta je predviđena kazna zatvora od od tri do pet godina.

Akcija "Štampač" realizuje se od septembra, a do danas su izvršeni brojni pretresi tokom kojih je pronađena i izuzeta određena količina opojnih droga.

Prema nezvaničnim informacijama, ova grupa je duži period prodavala heroin, tako što su ga nabavljali u Sarajevu, zatim preko Zeničko-dobojskog kantona prodavali korisnicima u Doboju i Derventi.

Svi uhapšeni odranije su poznati policiji, po brojnim krivičnim djelima, a prije svega zbog prodaje narkotika.

Naš izvor pojasnio je da policija nastavlja ovu akciju i moguće je da u narednom periodu bude još hapšenja, jer policija provjerava gdje su i od koga nabavljali heorin, koji su prenosili i prodavali.

Alen Musić je do sada više puta hapšen zbog prodaje droge, a i ima nekoliko presuda zbog ovog krivičnog djela. On je hapšen i u policijskim akcijama "Gradina" i "Gradina 3" na području Doboja. Zbog toga je osuđen u Okružnom sudu u Doboju na tri godine zatvora.

Travančić je 2003. godine osuđen na godinu zatvora nakon što je bacio eksplozivnu napravu pod komšijin džip, koji je u potpunosti uništen. Od siline eksplozija oštećen je i ugostiteljski objekat.

Kurtić i Kreho su, takođe, ranije privođeni zbog raznih teških krivičnih djela.*

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana