Han Pijesak: “Golfom” presreli braću i pucali na njih

N. T.
Han Pijesak: “Golfom” presreli braću i pucali na njih

Han Pijesak - Policija je uhapsila S. M. zbog sumnje da je “golfom 2” zajedno sa još dvije osobe presreo braću A. P. i M. P. u Čađavici kod Han Pijeska i pucao na njih dok su bili u svom “golfu”.

- Ovaj slučaj policiji u Vlasenici prijavio je A. P. 14. aprila. Istragom je utvrđeno da bi se sa ovim djelom mogao povezati S. M. On je u policiji negirao da ima bilo kakve veze s tim. U toku je istraga s ciljem rasvjetljavanja ovog krivičnog djela izazivanja opšte opasnosti i otkrivanja svih napadača, nakon čega će nadležnom tužilaštvu biti dostavljen odgovarajući izvještaj - kazali su u policiji.

Istakli su da je pretresom vozila S. M. pronađena lovačka puška sa 44 metka. Prema izvještaju policije, on za ovo oružje nije imao oružni list.

- Prema prijavi, napadači su u “golfu 2” pratili braću od benzinske pumpe u Han Pijesku. Dolaskom u mjesto Čađavica oni su pretekli vozilo u kojem su bila braća i prepriječila im put. U tom trenutku A. P. i M. P. su uspjeli da zaobiđu vozilo napadača i pobjegnu. Prema izjavi A. P, iz “golfa 2” je u tom trenutku izašao vozač i ispalio tri metka iz pištolja u pravcu njihovog vozila, ali ih nije pogodio - kazali su u policiji.

Izvor blizak istrazi je kazao da je od osumnjičenog S. M. uzeta parafinska rukavica i poslata na vještačenje.

- Njega su braća prepoznala kao jednog od napadača, ali ipak prema dosadašnjim dokazima, izuzev prepoznavanja, on se teško može povezati s ovim slučajem - rekao je izvor blizak istrazi.

U policiji nisu željeli da daju detalje ovog događaja, niti da otkrivaju identitet osumnjičenog i napadnute braće.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana