Хан Пијесaк: “Голфом” пресрели браћу и пуцали на њих

Н. Т.
Хан Пијесaк: “Голфом” пресрели браћу и пуцали на њих

Хан Пијесак - Полиција је ухапсила С. М. због сумње да је “голфом 2” заједно са још двије особе пресрео браћу А. П. и М. П. у Чађавици код Хан Пијеска и пуцао на њих док су били у свом “голфу”.

- Овај случај полицији у Власеници пријавио је А. П. 14. априла. Истрагом је утврђено да би се са овим дјелом могао повезати С. М. Он је у полицији негирао да има било какве везе с тим. У току је истрага с циљем расвјетљавања овог кривичног дјела изазивања опште опасности и откривања свих нападача, након чега ће надлежном тужилаштву бити достављен одговарајући извјештај - казали су у полицији.

Истакли су да је претресом возила С. М. пронађена ловачка пушка са 44 метка. Према извјештају полиције, он за ово оружје није имао оружни лист.

- Према пријави, нападачи су у “голфу 2” пратили браћу од бензинске пумпе у Хан Пијеску. Доласком у мјесто Чађавица они су претекли возило у којем су била браћа и препријечила им пут. У том тренутку А. П. и М. П. су успјели да заобиђу возило нападача и побјегну. Према изјави А. П, из “голфа 2” је у том тренутку изашао возач и испалио три метка из пиштоља у правцу њиховог возила, али их није погодио - казали су у полицији.

Извор близак истрази је казао да је од осумњиченог С. М. узета парафинска рукавица и послата на вјештачење.

- Њега су браћа препознала као једног од нападача, али ипак према досадашњим доказима, изузев препознавања, он се тешко може повезати с овим случајем - рекао је извор близак истрази.

У полицији нису жељели да дају детаље овог догађаја, нити да откривају идентитет осумњиченог и нападнуте браће.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана