Habibović optužen za šverc oružja u Francusku

Ž. D.
Habibović optužen za šverc oružja u Francusku

Sarajevo - Tužilaštvo BiH podiglo je juče optužnicu protiv Mehe Habibovića (22) iz Tuzle kojom ga tereti da je u oktobru prošle godine pokušao da iz BiH u Francusku prošvercuje veću količinu oružja i municije.

Prema navodima tužioca Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, Habibović je 11. oktobra 2016. pokušao preko carinske linije na graničnom prelazu Orašje da prenese pet pištolja različitih marki i kalibara, više komada municije i pripadajućih metaka, te druge opreme.

- Habibović je oružje, opremu i municiju, nezakonito nabavljenu i namijenjenu za krijumčarenje i ilegalnu prodaju na području Francuske, pokušao prokrijumčariti skrivene ispod jakne, ali su ih, prilikom kontrole putnika, uočili i oduzeli policijski službenici Granične policije BiH - stoji u optužnici.

Optuženog terete da je počinio krivično djelo neovlašćeni promet oružjem i vojnom opremom, te proizvodima dvojne upotrebe, a optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) prethodnih je godina radila na više predmeta u vezi s nezakonitom trgovinom naoružanjem iz BiH preko Hrvatske i drugih zemalja do krajnjeg odredišta u Francuskoj. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana