Graničari namjestili tender za održavanje vozila

G. O.
Graničari namjestili tender za održavanje vozila

Sarajevo - Protiv tri osobe, od kojih su dvije zaposlene u Graničnoj policiji BiH, koje su osumnjičene da su počinile krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, primanje dara i drugih oblika koristi, Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu.

Optuženi su komandir Jedinice Granične policije (JGP) Zvornik Araz Jukić (48) iz Tuzle, vođa sektora JGP Zvornik Samir Padžić (41) zvani Padžija iz Živinica i vlasnik auto-servisa "Gavrić" Radan Gavrić (37) iz Karakaja.

Prema optužnici, Jukić i Padžić su 19. decembra 2012. godine iskoristili svoj službeni položaj i prekoračili ovlašćenja, te su posredovali i dogovorili sa Gavrićem da  na tenderu bude izabran kao podizvođač za obavljanje poslova servisiranja i održavanja službenih vozila Jedinice Granične policije Zvornik.

Oni su to uradili za ugovorenu novčanu naknadu koju su dobili od Gavrića.

Jukić i Padžić se terete za zloupotrebu položaja ili ovlašćenja i primanja dara, a Gavrić za davanje dara i drugih oblika koristi.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.

Pomenuti službenici Granične policije su odranije poznati policiji po krivičnim djelima.

Oni su bili uhapšeni i sredinom juna prošle godine u policijskim akcijama "Skela" i "Pauk". Tada je bilo uhapšeno ukupno 58 osoba.

Osumnjičeni su da su se bavili krijumčarenjem stoke iz Srbije u BiH, čime su oštetili budžet za više miliona maraka. Tokom hapšenja od osumnjičenih osoba oduzeto je 3.000 grla stoke.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana