Graničar uhapšen zbog dilanja droge

Goran Obradović
Graničar uhapšen zbog dilanja droge

Banjaluka - Zbog sumnje da su se bavili trgovinom opojnom drogom, u policijskoj akciji "Krug" danas je uhapšeno osam osoba na području Prijedora, Novog Grada i Gradiške, saopšteno je iz CJB Banjaluka.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni su pripadnik Granične policije BiH Radivoje Čanić, te Aleksandar Grubješić iz Novog Grada, Dalibor Stjepanović zvani Švabo, iz Gradiške, Goran Oljača iz Prijedora i Nenad Tomić iz Ljubije kod Prijedora, te P. U., M. N. i M. D., čiji identitet nismo uspjeli da saznamo. Prema informacijama do kojih smo došli, većina osumnjičenih su od ranije poznati policiji po krivičnim djelima u vezi sa trgovinom drogom.

Tokom akcije pretreseni su kuće i pomoćni objekti koje koriste osumnjičeni i tom prilikom zaplijenjena je određena količina kokaina, marihuane i oružja.

Iz policije danas nije saopšteno koliko je i kod koga pronađeno droge.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka rečeno je da će osumnjičeni poslije kriminalističke obrade uz izvještaj biti predati Okružnom tužilaštvu, zbog sumnje da su počinili krivična djela neovlašćena proizvodnja i promet opojne droge i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Poslije saslušanja u Tužilaštvu, biće donesena odluka o prijedlogu pritvora za njih. U Tužilaštvu su dodali da su osumnjičeni drogu nabavljali tokom decembra prošle i januara ove godine i prodavali je korisnicima na području Novog Grada, Prijedora i Gradiške.

U CJB Banjaluka su dodali da će ova akcija biti nastavljena i u sljedećem periodu.

Poznati od ranije

Većina osumnjičenih su policiji poznati od ranije. Uhapšeni Dalibor Stjepanović zvani Švabo je u januaru 2009. godine bio osuđen na četiri godine zatvora zbog neovlašćene proizvodnje i prometa opojne droge.

On je bio uhapšen zajedno sa Boškom Perićem zvanim Legija i još pet osoba zbog sumnje da su prodavali veće količine heroina i kokaina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana