Gradiška: Pritekao u pomoć pa opljačkan

Milan Vujić
Gradiška: Pritekao u pomoć pa opljačkan

Gradiška - Velikodušnost i želja da pritekne u pomoć Dalibora Miladinovića (37) iz sela Mašići kod Gradiške koštala je batina i 4.600 maraka, koliko su mu otela dva pljačkaša.

Ovo razbojništvo je izgledalo kao u američkim akcionim filmovima. Miladinović se u ponedjeljak oko 21.30 časova svojim automobilom "pasat" vraćao iz sela Elazića i nedaleko od svoje kuće, na lokalnom putu u Mašićima, ugledao je muškarca kako leži na kolovozu.

- Miladinović je pomislio da je riječ o povrijeđenom pješaku, ili da je nekom od komšija pozlilo. Odmah je zaustavio vozilo i istrčao kako bi pomogao toj osobi, a nije ni na sekund slutio da je riječ o sačekuši - pojasnio je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima, čim je Miladinović izašao iz vozila, iz šume je istrčala druga nepoznata osoba i udarila ga nepoznatim predmetom u glavu i oborila na zemlju. Potom su mu njih dvojica iz džepa uzeli 4.600 maraka i pobjegli, a njega ostavili da leži na putu.

Miladinović je juče ispričao da je u ponedjeljak više puta prolazio tim putem i da nije vidio ništa čudno.

- Uveče sam otišao u kafić "Džoker", gdje je trebalo da se nađem sa jednim čovjekom koji mi je trebao dati novac za organizaciju proslave rođendana. U kafiću sam ostao pola časa, uzeo novac i krenuo kući - prisjeća se kroz maglu Miladinović.

On je dodao da je, kada je vidio muškarca koji leži na putu, odmah izašao da mu pomogne.

- Nešto me je udarilo s leđa, potom su me još nekoliko puta udarili u glavu, a zatim sam pao i izgubio svijest. Kada sam došao sebi, primijetio sam da mi iz džepa nedostaje 4.600 maraka - dodao je Miladinović.

Poslije nekog vremena, nakon što je više puta pozivao pomoć, obližnje komšije začule su zapomaganje i priletjele mu u pomoć. Bile su to komšije Boban, Radovan i Branislav Kojić.

- Negdje pet minuta prije Daliborovog zapomaganja, tim putem su prošli moj zet i sestra i nikog nije bilo na putu. Zatekli smo Dalibora sa trenerkom navučenom preko glave. Imao je krvi po licu, dok je na leđima bila velika fleka od udaraca, pa ga nismo smjeli pomjerati - ispričao je Boban Kojić. Povrijeđeni se trenutno nalazi na odjeljenju Hirurgije Opšte bolnice Gradiška i njegovo stanje je stabilno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana